Fırat; “Ahilik Esnaf Bayramı Kutlu Olsun”

0
105

Ahilik Esnaf Bayramı kutlamaları İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası tarafından gerçekleştirilecek.

Ahilik Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “Ahi eli açık cömert anlamına gelmektedir. Biz esnaflar satışımızı her zaman Ahi Evran kültürüyle dürüst, doğru yapalım ve cömert saygılı anılalım inşallah diyerek bütün esnafın bayramını kutluyorum” dedi.

Ahilik anlamı hakkında da konuşan Fırat; “Ahi kelimesinin kaynağı hakkında iki farklı görüş vardır. Bunlardan biri, kelimenin Arapça ‘kardeşim’ demek olan ‘ahi’ kelimesinden; ikincisi ise Dîvânu Lugâti’t-Türk ve Atabetü’l-Hakâyık gibi kaynaklarında geçen ‘eli açık, cömert’ anlamlarına gelmektedir.

Ahilik, Türk esnafının hayat anlayışına ve dünya görüşüne uygun olması sebebiyle daha çok esnaf arasında gelişmiş olmakla birlikte esnaf dışından da çeşitli meslek erbabını bünyesinde barındıran Ahi Evran-ı Velî önderliğinde Anadolu’da, Anadolu dışında Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkaslar’a kadar yayılan sivil bir yapılanmanın adıdır. Doğru, dürüst, ilkeli çalışan bütün Esnaf ve Sanatkârlar Ahi kardeşlerimin Ahilik Esnaf Bayramını kutluyorum” diye konuştu. (Haber: İlyas edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here