Feyezan Kanalı Kötü Kokulardan Arındırılıyor

0
161

feyezan kanalı4Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hatay genelinde çevre temizliğini ön planda tutan çalışmaları ve altyapıda oluşan kötü kokuları giderme adına projelerini sürdürüyor.

İskenderun ilçesinde birçok mahallenin güzergahında bulunan Feyezan Kanalı’nı kötü kokulardan arındırma adına çalışma başlatan Genel Müdürlük, daha önceden yağmursuyu hatlarına bağlanmış olan kanalizasyon hatlarını birbirinden ayırarak kanala deşarj edilen atık suların engellendiğini açıkladı.

feyezan kanalı5

Atık suların oluşturduğu pis kokuları engellemek amacıyla yapılan çalışma kapsamında bilgi veren HATSU, tepe mahallelerden gelen atık suların bölgede bulunan ana kanalizasyon hattına bağlanarak arıtma tesisine iletilmesi ile çevre kirliliğini önlendiğini bildirdi.

Yapılan hat ayrımı ile yağmursuyu hattında oluşan tıkanıklıklarında önüne geçildiğine dikkat çeken İdare, bölge sakinlerinin yıllardır süren altyapı sorununun çözüldüğünü ayrıca kanal ve yağmur hatlarının rahatladığını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here