Fevzi Yüksel; “Anayasayı Çiğneyenler, Yeni Anayasa Yapamaz!”

0
98

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Anayasayı Çiğneyenler, Yeni Anayasa Yapamaz!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, bundan 6 yıl önce kaçırılan ve geçtiğimiz günlerde de şehit edilen askerlerimiz için geçen 6 yıllık zaman zarfında devlet tarafından hiçbir şey yapılmamasını sert bir dille eleştirdi.

Şahadete intikal eden askerlerimize rahmet ve ailelerine de sabır dileyen Yüksel; “Türk milletinin başı sağ olsun. Şehit cenazelerinde imam soruyor ‘hakkınızı helal ediyor musunuz?’ diye. Herkes tabiî ki hakkını helal ediyor ama acaba Şehitler bize hakkını helal ediyor mu? Bunu hiç düşündüler mi? Bence düşünülmesi gereken bu.

Böyle bir süreci yaşadık, bunu irdelemek, perde arkasını da halkımızla paylaşmak zorundayız. 6 yıl önce misak-ı milli sınırlarından, Türk topraklarının içerisinden araçtan indirilerek bu canlar kaçırılıyor. Büyük devletler o anda hemen kurtarma operasyonunu başlatır ve gereken dersi verirdi bu hainlerde. O anda bunun bedelini ödetirdi. Tunceli yolundan, Malatya yolundan kaçırıldı bu canlarımız. Neredeydi devlet o zaman? Tabi o zaman açılım, saçılım süreci vardı. Bu canlarımız o açılım saçılım denen o süreçte kaçırıldı. Ne demişlerdi o zaman Vali ve kaymakamlara ‘görmeyeceksin’. Çünkü açılım var çünkü terör örgütüyle iş tutuyorlar. Asker kışladan çıkmayacak, polis görürse arkasını dönecek demişti. O aymazlığın sonucu bu canlarımızı kaybettik. Bunu sormayacak mıyız?

“Tüm Bu Yaşananlar Büyük Ortadoğu Projesi’nin Sonucu!”

Şehitlerimizin geldiği gün İl Kongresi yapılıyor Rize’de hiçbir şey olmamış gibi gülüşmeler, kahkahalar, şakalar gırla gidiyor. Bunu soracağız, sorgulayacağız. Ve o kongrede, daha şehidimiz mezarlıkta defnedilirken, bir siyasi şov uğruna şehidimizin annesi aranıyor. Bu nasıl bir utanmazlıktır.

Bir Türk askeri, Türkiye’nin evladı, canımız 6 yıl her türlü kötülükle orada karşı karşıya kalıyor, ağır işkence görüyor, nerede büyük Türk devleti! Neredeydi aklın! 6 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi bu canlarımız için mücadele veriyor, aileleri ile görüşüyor, durumu sürekli meclise taşıyordu. İşte bu gerçek vatanseverlik!

Tüm bu yaşananlar Büyük Ortadoğu Projesi’nin sonucu! Bu proje ülkeleri yok etme projesidir” şeklinde konuştu.

“Biz Yasımızı İçimizde Tutuyoruz”

Suudi Arabistan Kralı öldüğünde bile uygulanan ‘Milli Yas’ın şehitlerimiz için hala ilan edilmemiş olmasına da tepki veren Yüksel; “16 tane şehidimiz var dedik, Ulusal Yas ilan edin dedik, etmediler. O hain Doğu Perinçek de diyor ki ‘13 tane şehit var diye Ulusal yas mı ilan edilir’. Biz yasımızı içimizde tutuyoruz ve yaşıyoruz” dedi.

Yüksel ayrıca, yapılacak operasyonların gizli yapılması gerektiğinin de altını çizdi. Yüksel; “Türkiye bu duruma nasıl geldi onu da kısaca izah etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti buraya askerin başına çuval geçirildiği gün geldi. İşte o gün gerekli tepkiyi gösterseydin, gerekeni yapsaydın ecdadımızın yaptığı gibi o kahramanlığı gösterseydin, Onun hesabını sorsaydın Türkiye bunları yaşamayacaktı. Ayrıca vatan toprağı olan Süleyman Şah türbesini terk ettiğimiz için buraya geldik. O gün terk etmeyip gerekeni yapsaydık bugün bunlar olmayacaktı” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Yapısını Değiştirmeye Gücünüz Yetmeyecek”

‘Yeni anayasa yapacağız, yeniden kuracağız, yeniden dirileceğiz’ şeklinde dillendirilen sözlere de yanıt veren Yüksel; “Ayasofya imamı ‘laiklik çıkarılsın anayasadan’ diyor. Türkiye laiktir, laik kalacak. Türkiye’de laiklik olmazsa Türkiye kaosa girer. Cumhuriyet laik bir cumhuriyettir ve böyle kalacak, sizin gücünüz bunu değiştirmeye yetmeyecek. Diriliş Sakarya’da, İnönü’de, Dumlupınar’da gösterilmişti ve dirildik. Niye Türkiye büyük bir badirenin içinde mi ki tekrar dirilmeye ihtiyacı var. Onu mu söylemek istiyorsunuz? Kurtuluş Savaşı meydanlarında Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur ve laik bir cumhuriyettir ve laik bir Cumhuriyet olarak kalacaktır. Ne gücünüz, ne de kalibreniz Türkiye Cumhuriyeti’nin yapısını değiştirmeye yetmez. Anayasayı her gün çiğneyenler, yok sayanlar, yeni bir anayasa yapamaz.

Ne yapacağız? Direneceğiz, inanacağız, sevgi ve hoşgörü ile önce vatan, önce insan, önce memleket, önce devlet, önce sevgi, önce hoşgörü diyen herkesle beraber iktidara yürüyeceğiz. Yapacağımız iş bu” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here