Feshane, Yeni Bir Hatay Coşkusuna Ev Sahipliği Yapıyor

0
79

hatay günleri3Vali Lekesiz; “Hatay’ın Zenginliklerini Doğru Yerde Tanıtma Çabası İçerisindeyiz”

Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen, Hatay Valiliği ile Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER ) işbirliğinde düzenlenen 4. İstanbul Hatay Günleri’ne ilgi her geçen gün artıyor.

Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan Hatay Günlerinde, bölgemizi turizm yönünden değerlendiren Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, 21. yüzyılın, her alanda rekabetin cehennemi şartlarda yürütüldüğü bir dönem olduğunu belirtti. Bu rekabet ortamı içerisinde turizm sektörünün de yer aldığını söyleyen Vali Lekesiz, Hatay ilinin de sahip olduğu değerler itibariyle önemli bir turizm şehri olduğunu vurguladı. Hatay’ın insanlığın gelişimine olan katkılarının dikkate alındığında arzu edilen turizm amaçlı ziyaretçi sayısına henüz ulaşamadığını belirten Vali Lekesiz, bunun için güzel çalışmaların olduğunu ifade ederken, konu ile ilgili olarak bir yol haritası hazırladıklarını ve bu yol haritasına da “Hatay İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planı” adı verdiklerini dile getirdi.

Hatay İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nı, başta Mustafa Kemal Üniversitesi’nin akademik desteği olmak üzere iş dünyasıyla ve Hatay’ın tüm dinamikleriyle beraber bir yıl süren çalışmalar sonucunda hazırladıklarını aktaran Vali Lekesiz; “Hedefimiz Hatay’ı 2023 yılında en az 1 milyon ziyaretçiyle buluşturmak” dedi. Vali Lekesiz, bugün itibariyle yaklaşık 100 milyon dolar civarında olan Hatay’ın yıllık turizm gelirini ise en az 600 milyon dolara çıkarmak istediklerini kaydetti. Hatay ilinin sahip olduğu zenginlikleri doğru yerde tanıtmanın çabası içerisinde olduklarını da ifade eden Vali Lekesiz, İstanbul’un bu doğru yerlerin merkezi olduğunu vurguladı.

hatay günleri4

Hatay Günlerinin açılışına katılan, stantları ziyaret eden ve kendi stantlarını da tanıtan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de İstanbul Hatay Günleri hakkında şunları aktardı:

“Sevgimizle, kültürümüzle, kimliğimizle, düşüncemizle ve tüm değer bildiğimiz varlığımızla 4 yıldır aranızda bulunmaya çalıştığımız bu değerli organizasyonun parçası olmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Bu organizasyon vesilesiyle Hataylıları, Türkiye’nin en büyük şehri ve kültür başkenti olan İstanbul’da, Hataylı hemşerilerimizle ve Hatay’ı seven Türkiyelilerle bir araya getirmek bizler için büyük bir onur ve gururdur.”

Rektör Güder konuşmasında, Türkiye’nin yaklaşık bin kilometre ötesinde yaşayan insanın özverisini ve üretkenliğini buradaki insanların dikkatli bakışlarına sunmanın gayreti içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Hatay’da oluşan ve her geçen gün gelişen “Hatay Güç Birliği”ni İstanbul’a taşımanın gayreti içerisinde oldukların söyleyen Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER ) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar da, Hatay Güç Birliği ile el ele vererek İstanbul’da Hatay Günleri’nin 4’üncüsünü düzenlediklerini belirtti.

Feshane’de gerçekleşen bu şölen 13 Nisan’a kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulmaya devam edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here