Fener Alayı Sönük Geçti

0
221

fener alayı1İskenderun Belediyesi’nin Çanakkale Zaferinin 100. Yıl anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ‘Karadan ve Denizden Türk Bayrağımızı Buluşturuyoruz’ temalı fener alayı etkinliği yapıldı.

İskelede düzenlenen anma törenine İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkan vekili Bülent Özer, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

fener alayı2

İskele meydanı girişinde, belediye görevlileri tarafından Çanakkale Savaşlarında askerlerin menüsü olan üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi. Kuran tilaveti ile başlayan gecede Mart ayı içerisinde İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen yarışma ve turnuvalarda dereceye giren sporcu ve takımlara kupaları verildi. İskenderun Gençlik Merkezine bağlı tiyatro ekibinin hazırlığı kısa gösteri protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazandı.

fener alayı3

Karadan ve denizden Türk bayrağımızı buluşturuyoruz temalı gösteride Milli Atletlerden oluşan sporcular 5 km koşu sonrasında dev Türk Bayrağını iskele alanına getirerek vatandaşlarla buluşturdu. Denizden iskeleye yaklaşan gemiden inen gençler Çanakkale şehitliğinden getirilen toprak ve Türk bayrağını İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’e takdim ettiler.

fener alayı4

Fener Alayı Hayal Kırıklığı Yarattı

Günler öncesinden İskenderun Belediyesi tarafından şaşalı bir şekilde duyurulan ancak adeta bir fiyaskoya dönüşen “Fener Alayı” vatandaşlar arasında hayal kırıklığı yarattı. Günler öncesinden duyurulmaya başlanan program “18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 19.30’da İskenderun Barınağından hareket edecek gemiler ile çok sayıda yolcu ve balıkçı tekneleri görsel şölen eşliğinde İskenderun sahil alanında bulunan iskeleye gelecekler” şeklinde lanse edilirken, etkinlikte sadece bir gezi teknesinin olması beklenen coşkuyu yaşatmaya yetmedi.

fener alayı5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here