“Fanatizm” Taraf Olmak mıdır? (2)

0
45

Değerli okurlarım, yerel seçimlere az zaman kaldı, tabiri caizse aday adayları ve sonra adaylar belirlenecek, sürecin ardından kim iyi topuklarsa ipi göğüsleyecek. Kolay bir hadise değil. Kolay olmayan nedir ki? Bana göre şu yazdıklarım, hiç de kolay değil…

Bayraklar, flamalar, otobüslerin, minibüslerin ve binek taksilerinin, o partinin isteği doğrultusunda, renk ve görüntüsünün tamamen değişmesi. Seçim büroları açılması, oradaki belli ikramlar (ikramların belli olmayanı da var) uzatmaya gerek yok… Yapılan bu büyük masraflar, birilerinin cebinden çıkıyor mu? Yoksa birilerinin cebinden çıkmıyor mu?

Kimin cebinden çıkarsa çıksın, isterse ‘Hazine-i Keseden’ gelmiş olsun. Yapılan bu masraflar şehrimizin eksikleri için harcansa, her taraf spor kompleksi dolar. Ham maddesi olan fabrikalar yapılır. Parasızlıktan yapılamayan hastaneler faaliyete geçer.

Peki, Türkiye genelinde düşünecek olursak, n’olur biliyor musunuz? Ülkemizde stadı olmayan kent kalmaz. Bir kramponu arayla iki futbolcu giymez. Sporcu sağlığı rayına oturur. Yıllardan beri, bu köşede feryat ediyorum, dilimde tüy bitti. Amatör gençlerimizin oynayacakları bir stada kavuşuruz.

Merhum şairimizin şiirini sunmak istiyorum…

Bir de İstanbul’a geldim ki, bütün çarşı, Pazar / Naradan çalkalanıyor, öyle ya… Hürriyet var. Galeyan geldi mi, mantık savuşurmuş… Doğru. / Vardı aklından o gün her kimi gördümse zoru.

Kimse farkında değil, anlaşılan yaptığının, / Kafalar tütsülü huyla ile gözler kızgın. Sanki zincirdekiler hep boşanır zincirden, / yıkıvermiş de tımarhaneyi çıkmış birden.

Zurnalar şehir ahalisini takmış peşine, / Yedisinden tutarak ta dayanın yetmişine… Eli bayraklı alaylar yürüyor dört keçeli, / En ağır başlısının bir zili eksik belli… tüyor her taşın üstünde birer dilli düdük, / Dinliyor kaplamış etrafını yüzlerce hödük…

Efendim, ne muhteşem tasvir değil mi? Unutmayalım ki, o şenlikler, kazanılan hürriyetin şanına yakışır şenliklerdi. Şimdi ise, hürriyet bol, goller kaçıyor, ahlar vahlar gırla gidiyor, kelleler kopuyor, hırsızlar torbasını dolduruyor. Hırsızlar ortada dolaşıyor dopdolu torbalarıyla.

Mutlu olun mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here