Ezbere Bir Yere Başkan Olunmaz

0
82

Her hangi bir yere belediye başkanı adayı olmak için mücadele içerisinde olunması veya muhtar dahası bir yere iş yapacağım diye aday olunduğunda aday olan kişinin görev yapacağı yeri enine boyuna çok iyi düşünüp ona göre karar vermesi gerekir. Özellikle kendi bölgemizde bir yerlere aday olan çoğu kişilerin zamanla nasıl bocaladıklarını ve başkanı olduğu kurumları nasıl ve ne şekilde zorladığını kendisinin de zorlandığını biz vatandaşlar olarak gördük ve yaşadık.

Şimdi geçen geldi ve gitti… Onlarla ilgili her hangi bir yorum yapmayacağım. Benim burada özellikle bahsedeceğim asıl konu, yeni yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday olup da seçimi kazanan kişilerle ilgili.

İskenderun’da seçim öncesi onlarca aday adayı seçimlerde aday olmak için mücadele etti. Onların çoğu iyi niyetle bir yerlere gelmek isteyen kişilerdi. Ama gel gelelim çoğu adaylar, belediyeciliğin ne anlama geldiğini bilmeyenlerdi. Özellikle İskenderun’un bir beş yıl daha kaybetmesi demek gelecek olan nesillere ihanet etmek demekti.

Bir belediye başkanı her şeyden evvel sanatkâr olmalı. Bir belediye başkanı şehir planlamasını çok iyi bilmeli. Bir belediye başkanı seçmenleriyle çok iyi iletişim sağlayabilmeli. Bir belediye başkanı halkının nabzına göre şerbet vermemeli, halkının acil ihtiyaçlarını anında giderebilmeli. Bir belediye başkanı yoksulu yoksul gözüyle görebilmeli. Bir belediye başkanı seçildikten birkaç sene sonra asla küstahlaşıp değişmemeli. Bir belediye başkanı kendini halkından üstün görmemeli.

Fatih Tosyalı ismi seçime ramak kala konuşulmaya başlandı. Fatih Tosyalı’nın ismi, Ak Parti İskenderun teşkilatına müracaat eden aday adayları arasında da geçmiyordu ama fısıltı çok hızlı şekilde dağıldı.

Ağabeysi Fuat ile görüştüm bu işin aslı astarı var mı diye… “Vallahi Nuri kardeşim Fatih bu işe çok istekli ve kendini İskenderun halkına adamış. Yapacak bir şey yok Allah hayırlısını versin” dedi ve aradan beş on gün sonra İskenderun adayı açıklandı. İskenderun Ak Partiden yani cumhur ittifakının İskenderun Belediye Başkan adayı Fatih Tosyalı oldu.

Tosyalıları çok eskiden beri tanır ve disiplin içerisinde çalışmalarını saygıyla gözlemlerim. Özellikle Fatih çok disiplinli ve kafasına taktığı her şeyi, çok ciddi şekilde takip eder. Bir şey yaparken çok düşünür ama bir kerede kararını verir. O konuşurken diğer konuşmacıların onu saygıyla dinlemesini sever. Arada, bilmeden ve bilirim diye konuşanlara çok sinirlenir. İşini çok sağlam takip eder ve hiçbir şeyi unutmaz beynine yazar.

İnsanlar hayata bir kere yalnız gelir yalnız gider. Her insanın kendine mahsus çok özel bir dünyası var. İnsanlar toplumsal bağları çok güzel şekilde dokuduğunda sayılırlar, sevilirler. Geçtiğimiz gün İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın basınla ilgili toplantısına katıldım. İlk defa basın karşısında yaptıklarını ve yapacaklarını anlatırken onu içtenlikle izledim. Misafirlerine karşı sevgi ve saygısı onu oradakilerle bütünleştiriyordu. Toplantı öncesi dağıttırdığı şekerleme esnasında takındığı ilgi ve alaka onu bizlere daha çok yaklaştırdı.

Sunum sonrası sorulan soru ve önerileri çok dikkatli şekilde dinledi ve çözüm önerileri ile ilgili cevap vermedi. İkinci gün özellikle şehir trafiğimizin düzensizliği ile ilgili onu sahada işinin başında gördüm. Sorunun cevabını böylelikle yaptığı çalışmalarla tüm kamuoyuna vermiş oldu.

Fatih Tosyalı dini bütün kişiliğe sahip! Bir yerde söz verdimi o sözünü muhakkak yerine getiren bir bütünlüğe sahip. Ona aldığın maaşı ne yaptın diye soru sorulmasını ben yadırgadım. O maaş almayacağım ve maaşımı yardım ile gerekli kişilere yapacağım demişse o gerekeni zaten yapmıştır. Ağır soruların yanında hafif sorular o kişiyi üzer.

Üç ayda Allah var canını dişine takmış var gücüyle çalışıyor. Bizler ona vereceğimiz manevi güçle onun ruhen rahatlamasını sağlamalıyız. Anlayacağınız Fatih Tosyalı öbürleri gibi inceye alınacak başkan değil. O ne yaptığını ve ne yapacağını çok iyi şekilde planlıyor ve planlarını aslına uygun uyguluyor.

Vatandaş ziyadesiyle onunla mutlu.. İskenderun için çok önemli çalışmalar içerisinde. İskenderun’un il yapılması konusu onunda hedefinde! İskenderun’un sahipsizliği onunla sahiplenecek. İskenderun için göstermelik çalışmalar yapmıyor. İskenderun için ağabeysi ile çok güzel uyum içerisinde! İskenderun için yarınlarda ne olacak hep beraber göreceğiz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here