Eurocup’a Türk Damgası!

0
221

FIBA Kadınlar Avrupa Kupasında Hatay Büyükşehir Belediyesi, Polonya’nın Wisla Can-Pack takımını 77-76 yenerek yarı finale yükseldi. Bunun yanında, Galatasaray, Yakın Doğu Üniversitesi ile Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) de yarı finale kalarak Eurocup’ı Türk Kupasına çevirdiler.

Basketbol FIBA Kadınlar Eurocup (Avrupa Kupası) çeyrek final ikinci maçında temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyesi, Polonya’nın Wisla Can-Pack takımını 77-76 yenerek yarı finale yükseldi. Hatay’ın Melekleri, ilk maçta 12 sayı farkla yendiği rakibini, ikinci müsabakada da mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Karşılaşma karşılıklı sayılarla başladı. Polonya ekibi, ilk 3 dakikayı ise 10-4 üstün geçti. Paris ile çember altında skor bulan temsilcimiz, savunmada Yhueravid, Morrison ve Gidden durdurmakta zorlandı. Temsilcimiz, Bahar ile aradaki farkı kapatmaya çalıştı ancak konuk ekip başarılı performansıyla ilk çeyreği 20-28 önde tamamladı.

İkinci periyot da büyük mücadele vardı. Konuk ekip, 15. dakikayı 37-26, 17. dakikayı da 42-27 önde geçti. Son dakikalarda Hurst ve Paris ile 7 sayı bulan Hatay ekibi, devre sonunda soyunma odasına 12 sayı geride (46-34) girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Bahar ile hızlı giren temsilcimiz, Hurst ile seriyi 6-0’a getirerek skoru 46-40 yaptı. İlk 3 dakika 4 saniye skor bulamayan Wisla Can-Pack, son 5 dakikaya 51-46 üstün girdi. Konuk ekip, son dakikasına da 61-54 önde girdiği maçın üçüncü çeyreğini 61-56 üstün kapattı.

Final periyoduna Hurst ve Paris’in basketleriyle giren Hatay ekibi, Paris ve Snystsina’nın sayılarıyla son 7 dakikaya 65-63 üstün girdi. Hatay temsilcisi, son 5 dakikaya 68-68’lik eşitlikle girilen Karşılaşmada Bahar ve Snytsina’nın sayılarıyla sahadan 77-76 galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

Dört Türk Takımı Yarı Finale Kaldı

Kadınlar Eurocup’ta, hafta sonu oynanan 4 karşılaşma ile tüm yarı finalistler belli oldu. Hatay BŞB ile birlikte çeyrek finalde mücadele eden 4 Türk temsilcisi de yarı finale çıkmayı başardı. Böylece Kadınlar Eurocup dört ekibimizden birinin ellerinde yükselecek.

Eurocup yarı final eşleşmeleri de belli oldu: Galatasaray-Yakın Doğu Üniversitesi, Hatay BŞB-AGÜ Spor. Yarı final mücadeleleri 21 Mart ve 24 Mart’ta oynanacak olup final mücadelesi 12 Nisan’da oynanacak.

Hatay’ın Melekleri Evinde Adana ASKİ’yi Ağırlayacak

Öte yandan bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, 20’inci hafta maçları kapsamında ligin 8’inci sırasında bulunan Adana ASKİ Takımı ile karşılaşacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol takımı 13 Mart Pazartesi günü saat 18.00’de Antakya Kapalı Spor Salonu’nda oynayacağı zorlu mücadeleden galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Hatay’ın melekleri bu zorlu mücadelede taraftarının desteğini yanında görmek istiyor. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here