Etiyopyalı Çocuklar İskenderun’a Gelecek!

0
251

atalar-sergi1Atalar Koleji Öğrencileri Afrikalı Çocukların Yararına Açılan Fotoğraf Sergisini Gezdi. Sergiyi Açan Banu Demirkent, Sergiden Elde Edilecek Gelirlerle Etiyopya’dan 5 Çocuğun İskenderun’a Getirileceğini Belirtti.

Atalar Koleji Basın Kulübü öğrencileri, Atalar Koleji Kurucu Temsilcisi Nevin Şaldırak ve Atalar Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Gülşen Yazgül ile birlikte, Fotoğraf Sanatçısı Banu Demirkent’in İskenderun Belediye Sanat Galerisinde açtığı “Afrikalı Çocuklarımız” konulu 2’ci kişisel fotoğraf sergisini gezdi.

Basın Kulübü öğrencileri sergide yer alan fotoğrafları tek-tek inceledi, resimler çekti ve sergiyi açan Banu Demirkent’i soru yağmuruna tuttu.

Etiyopyalı 5 çocuğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmaları için İskenderun’a davet ettiğini, sergiden elde edilecek geliri de bu çocukların harcamalarında kullanacaklarını anlatan Banu Demirkent; “Ben bir iş kadınıyım. Tatillerimi gelişmiş ülkelerde, 5 yıldızlı otellerde geçirmek yerine, dünyanın geri kalmış ülkelerindeki gerçeklerle yüzleşerek değerlendiriyorum ve oralardaki insanların yaşadığı zorlukları paylaşıyorum.

atalar-sergi2

Etiyopya’ya ilk gidişimde çektiğim resimlerle sergi açtım. Elde ettiğimiz gelirle aldığımız yardım malzemelerini Etiyopya’ya götürüp dağıttık. O sırada çektiğim resimlerle, ilk sergide kullandığım resimleri karma yaparak şu anki 2. sergimi açtım. Bu serginin gelirini de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak için İskenderun’a gelecek olan Etiyopyalı çocukların gidiş-geliş ve konaklama harcamalarında kullanacağım” dedi.

Atalar Koleji Basın Kulübü öğrencileri ise,  sergide yer alan fotoğraflar sayesinde Afrikalı çocukların yaşadığı zorlukları daha iyi anlayabildiklerini belirterek Demirkent’e teşekkür ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here