Eşyalarınızı Araçta Bırakmayın!

0
140

Dikkat! İskenderun Polisi, Değerli Eşyasını Aracında Bırakan Sürücülere Trafik Cezası Yazıyor…

Otodan Hırsızlığı bitirmeye kesin kararlı olan İskenderun Polisi, sürücülere sahte ceza yazmaya başladı. Eşyalarını otomobillerinde bırakıp park eden sürücülere sahte ceza makbuzu yazan İskenderun polisi “güvenliğiniz için eşyalarınızı otomobilinizde bırakmayın” uyarısını İskenderun halkı üzerinde etkileyici biçimde işliyor.

Türkiye’de çok az yerde uygulanan “sahte ceza” yöntemiyle oto hırsızlığını önleme uygulaması şimdi İskenderun Emniyet Müdürlüğü’nce uygulanmaya başlandı. Özellikle yaz aylarında artan, bir buji veya taşla vurarak oto camını kırıp, oto içerisinde bulunan dizüstü bilgisayar, cep telefonu, cüzdan, çanta gibi değerli eşyaları alan oto hırsızlarına karşı, İskenderun polisi çarpıcı bir çözüm buldu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil Büro Denetleme Büro Amirliği, Asayiş Büro Amirliği ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından bastırılan sahte ceza makbuzları, gerçeğinden sadece altında yazan “Bu Bir Ceza Makbuzu Değildir. Sadece Uyarıdır. Eşyalarınız Bizim İçin de Çok Değerli. Lütfen aracınızın içerisinde kıymetli eşyalarınızı bırakmayınız” ibareleri ile ayrılıyor.

Aracının başına geldiğinde otosunun camında trafik ceza tutanağını gören sürücüler önce kısa bir şaşkınlık yaşıyorlar. Olayı anlamaya çalışan sürücülerin yanına yaklaşan polis memuru, “otomobilde eşyanızı bıraktığınız için size ceza yazdım” derken, sürücülerin şaşkınlığı daha da artıyor. Polisin “bu uyarı makbuzu” demesiyle rahat bir nefes alıyor. Trafik polisini göremeyen vatandaşlar ise: “Bu bir ceza makbuzu değildir Sadece uyarıdır” ibaresini okuyunca rahatlıyorlar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here