Esnaf Odaları Aylık Toplantılarını Sürdürüyor

0
41

oda başkanları4Kaymakam Su; “Beraberliğimiz Devam Ettikçe Ülkemize Hiçbir Güç Zarar Veremez”

İskenderun Esnaf Odaları Birliğinin bu ayki “geleneksel” kahvaltılı toplantısı İskenderun Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Musa Mert’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Yörük Çadırı’nda gerçekleştirilen birliktelik toplantısında oda başkanları, kendilerine bağlı bazı esnafların Suriye’den gelen vatandaşları çalıştırdığını ve çalışanların başına bir şey gelmesi halinde nasıl bir sorunla karşı karşıya kalacaklarının sorusuna yanıt aradı.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Emniyet Müdürü Cengiz Başar ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri de İskenderun Esnaf Odaları Birliğinin davetlisi olarak, geleneksel hale getirilen kahvaltılı toplantıya katıldılar.

Civelek: “Sosyal Demokrasi Bu!”

Odalar Birliği Başkanı Uğur Fırat ve toplantının ev sahipliğini yapan Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mert, gerçekleştirilen bu birliktelik toplantısına katılan herkese teşekkür etti. Akabinde konuşan Belediye Başkanı Civelek; “Burada herkesi sosyal dayanışma içerisinde görmek beni memnun etti. Sosyal demokrasi budur işte. Bir araya gelinip halk için doğru kararlar alınmasına vesile olur. Ayrıca burada gerçekleştirilen bu güzel etkinlikte birliktelik mesajı da verilmiş oluyor. Belediye olarak her zaman sizlerin ve halkın hizmetindeyim” dedi. Başkan Civelek, konuşmasının ardından bir toplantısı olduğu gerekçesi ile toplantıdan ayrıldı.

oda başkanları5

Çalışan Suriyeliler…

Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşların kentimizde parasızlıktan hırsızlık yapmamaları veya başka bir sıkıntıya mahal vermemek adına bazı esnaflarca işyerlerinde çalıştırdıklarını dile getiren Oda Başkanları, çalışan Suriyelilerin başına bir şey gelirse onları çalıştıran işyerlerinin başına nasıl bir sorun açılır sorusunu Kaymakam Ali İhsan Su’ya yönelttiler. Kaymakam Su da bu önemli konuyu Hatay Valisi ile görüşeceğini dile getirdi.

Esnaf odalarının gerçekleştirdiği bu etkinlikte her ay oda başkanları ile buluşup çorbayı birlikte içtiklerine değinen Kaymakam Su; “Bu birlik ve beraberlik devam etsin! Yüreğimiz bu vatan için birlik ve beraberlik içerisinde çarparsa, ülkemize hiçbir güç zarar veremez” derken, bu birlikteliğin herkese örnek olmasını diledi. Emniyet Müdürü Cengiz Başar da, bu birlik ve beraberliğin güçlenerek şehrimize yansımalarını beklediklerini dile getirdi.

İTSO Başkanı Levent Yılmaz da bir konuşma yaparak; “Kent için neler yapılacağını görüşmek için bir araya gelinen bu toplantıda, İskenderun ekonomisini nasıl daha iyi noktalara taşıyabiliriz konusunu konuşacağız. Bundan sonra da sık-sık bir araya geleceğiz” diye konuştu. Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here