Erzinliler Sağlık Ocaklarından Şikâyetçi

0
62

erzin sağlık ocakları‘Aile Doktorları Mesailerine Zamanında Gelmeyerek Hastaları Mağdur Ediyor’ İddiası

Erzin’de sağlık problemleri günden güne artıyor. Yaklaşık 15 yıl gibi uzun süre sonra hastanelerine kavuşan Erzin halkının hastanedeki tedavilerini yaptırırken, son günlerde ilçede yer alan 3 sağlık ocağında ise aile doktoru olarak çalışan doktorları yerinde bulamadıkları iddia ediliyor.

Erzin halkı, bir süre önce ilçe sağlık müdürlüğü makamına oturan Dr. Ali Temiz’in sağlık ocaklarında çalışan aile doktorları üstünde otorite kuramaması yüzünden aksaklılar meydana gelmeye başladığını öne sürüyor. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ali Temiz’in göreve geldikten 7 gün sonra izin alarak Ankara’ya gitmesi ile ortada yetkili ilçe sağlık müdürü bulunmayınca, özellikle sağlık ocaklarında görev yapan aile doktorlarının otorite boşluğunu fırsat bilerek sabah mesailerine ancak saat 10.00’da geldikleri, bu arada sağlık ocağına tedaviye gelen hastaların mağdur olduklarını iddia edildi.

Doktorlarla birlikte hemşerilerin de görevlerini aksatmaya başladıklarını ifade eden Erzinliler, sağlık ocaklarındaki başıboşluğu Erzin ilçe kaymakamlığına bildirdiler. Buradan bir sonuç alamamaları durumunda konuyu usulüyle ilk önce Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne, Valiliğe daha sonrada Sağlık Bakanlığına şikâyet etme girişiminde bulunacaklarını duyuran Erzin halkı bu soruna çare bulunmasını talep ettiler. Haber: Adil COŞKUNER-Erzin

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here