Eryılmaz; “Yemen’de Mahsur Kalan Türkler Kurtarılmayı Bekliyor”

0
121

refik eryılmaz14Yemen’de başkent Sana’da mahsur kalan, günlerdir kurtarılmayı bekleyen çoğu Hataylı olan onlarca Türk vatandaşımızın durumunu CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz TBMM’de yaptığı basın açıklamasında gündeme getirdi.

Mahsur kalan işçilerle telefonla görüştüğünü durumlarının çok vahim olduğunu ifade eden Milletvekili Eryılmaz, olayı şu şekilde özetledi; “Dün öğleden sonra Yemen’de Sana şehrinde mahsur kalan ve ne yapacağını bilmeyen çatışmanın, bombaların arasında kalan Türk işçilerle telefon görüşmesi yaptım. Telefondan bomba ve silah seslerini net olarak duyuyordum. Dışişleri yetkilileriyle görüştüm. Sözüm ona bugün Sana havaalanına uçak gönderip orada mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtaracaklarını ifade ettiler.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile yaptığım görüşmeden sonra işçilerle görüştüm. Ve Sana havaalanına yakın bir yerde durmalarını istedim. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin bu açıklamalarını kendileriyle paylaştım. Ancak mahsur kalan işçiler Dışişleri Bakanlığı yetkililerini bugün yarın gelip kurtaracağız diye beyanda bulunmalarına rağmen hiçbir girişimlerinin olmadığını ve Sana havaalanının birkaç gün önce hava saldırısına maruz kaldığını, uçuşlara kapalı olduğunu mevcut durumu ile uçakların iniş-çıkış yapmasının mümkün olmadığını ifade ettiler. Birkaç gün önce kendi imkânları ile Suudi Arabistan sınırına girip Suudi Arabistan’dan giriş yapmak istediklerini ancak oradaki yetkililerin izin vermediğini bu nedenle Sana’ya geri dönmek zorunda kaldıklarını söylediler.

Dün itibarı ile yine kendi imkânları ile 18 saat uzaklıkta Umman Sınırına gitmeye karar verdiklerini ancak yolda yoğun bombardımanın yaşandığını her an başlarına bir bombanın düşeceğini ve adeta ölüme yürüdüklerini ifade ettiler. Ayrıca 15 Şubat’tan beri konsolosluk yetkililerinin yemen’i terk ettiklerini ifade ettiler. Ne  kadar vahim bir durum 15 Şubat’ta İsrail yetkilileri ile birlikte T.C. Elçilik yetkilileri Yemen’i terk etmiştir.  Yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor. Olayın takipçisiyiz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here