Eryılmaz; “Mücadelemizden Rahatsız Olanlar Bizi İstemedi”

0
92

refik eryılmaz18Bağımsız Milletvekili Refik Eryılmaz İGC’yi Ziyaret Etti

Bağımsız Milletvekili ve 25. dönem Milletvekili Adayı Refik Eryılmaz, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla görüştü.

Milletvekili Eryılmaz, Cemiyet Başkanı Şehmus Aslan, Başkan Yardımcısı Rızkullah Terbiyeli ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Bağımsız aday olmanın zor olduğunu ifade eden Eryılmaz; “İnandığımız bir dava üzerine mücadele ediyoruz. Uğradığımız haksızlık karşısında susmak istemeyenler arkamızda. Halkın yüreği bizden yana biliyoruz. Mağdur olan ben değilim. Bana inanan, güvenen tabandır. Siyaseti halk için yaptık, makam için değil. Mevki, makam için yapsaydık daha farklı noktalarda olurduk” dedi.

refik eryılmaz19

 Partide mücadele eden fakat hakları gasp edilenlerin sonucunun sandığa yansıyacağını ifade eden Eryılmaz; “Halkı yok sayarak, tabanın sesini dinlemeyerek siyaset yapanlara halk da tepkisini ortaya koyuyor. Partide emeği olmayan, halkta da karşılığı olmayan adayların listelere girmesi tepki oluşturdu. Refik Eryılmaz’ın tekrar aday olup olmaması değil konu. Halkın isteğine rağmen dikkate alınmaması, biz bu adayları koyduk tıpış tıpış oy verirler zihniyetine artık tahammül yok” şeklinde konuştu. CHP’de 20 yıla yakın bir süre yöneticilik yaptığını ayrılmanın kolay olmadığını kaydeden Eryılmaz; “Adaylığımızı taban istedi, başarıya ulaşacağımıza da inanıyorum. Halkın, tabanın vicdanını sızlatan kararla karşı karşıya kaldık. Gittiğim her yerde öfke ve tepki var. Yıllardır partiye emek veren, çalışanların taleplerinin dikkate alınmaması büyük tepki çekti” dedi.

refik eryılmaz20

Milletvekili olarak yaptığı çalışmaların bazılarını rahatsız ettiğini öne süren Milletvekili Eryılmaz; “Bölge ciddi bir risk altında. Tüm olumsuzluklara karşı görevimi yerine getirmeye çalıştım. Suriye sorunu hala karşımızda duruyor. Yarattığı tahribat ortada. Kelle koltukta siyaset yaptık. Reyhanlı patlamasında savcı gelmeden biz olay yerine gittik. Gezi olaylarında gençlerle birlikte tomaların önünde duran bizdik. Silah sevkiyatı yapanların karşısında duran bizdik. Bu konuları yargıya taşıyan ve takip eden bizdik. Bölgede yaşanan tüm olumsuzlukların karşısında üzerimize düşeni yerine getirmeye çalıştık. Gezi olaylarında ölen gençlerimizin davalarını takip ettik. Hesap sorma mücadelemizden rahatsızlık duyanlar vardı ve bu sonuçla karşı karşıya kaldık. Bu sadece milletvekili kavgası değil. Barışı tehdit eden kirli oyunlara karşı milleti uyanık tutma mücadelesidir” şeklinde konuştu.

CHP ile bir sorunu olmadığını, partiyi yönetenlerle sorunu olduğunu kaydeden Eryılmaz; “CHP tabanının 7 Haziran’da kahramanlık destanı yazacağına inanıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here