Eryılmaz Meclise Araştırma Önergesi Verdi

1
137

refik eryılmaz7CHP Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz başta Reyhanlı patlaması olmak üzere Türkiye’de birçok yasadışı olayda adı geçen Heysem Topalca hakkında TBMM başkanlığına araştırma önergesi verdi.

Suriye’ye gönderilmek üzere hazırlanan havan topu mermisi yüklü bir TIR’da yakalanan silahların, Reyhanlı patlamasında adı geçen Suriye vatandaşı Türkmen kökenli Heysem Topalca tarafından satın alındığı ve bu sevkiyatın bu şahıs tarafından organize edildiğinin iddia edildiğini hatırlatan Milletvekili Eryılmaz, Topalca hakkındaki iddialarla ilgili olarak şunları kaydetti;

“Reyhanlı saldırısının zanlısı olarak aranan Yusuf Nazik ve Mehmet Gezer Reyhanlı olayının hemen ardından bir gazeteye verdikleri demeçlerinde Heysem Topalca’nın ismini vermiştir. Adı geçen sanıklar ifadelerinde, Heysem Topalca’yı “Suriye’deki cihatçılara destek veren Suriye vatandaşı bir Türkmen ve Reyhanlı patlamasında kendilerini oyuna getiren şahıs olarak tanımlamış” bu önemli ve ciddi suçlamalara rağmen Topalca’nın ne sanık ne de tanık olarak ifadesi dahi alınmamıştır. Hem ulusal hem de uluslararası basında Topalca Suriye’de yüzlerce sivil ve masum vatandaşın katledilmesine bizzat katılmakla suçlanmıştır. Topalca’nın, Suriye’deki çatışmalar başlamadan önce Türkiye’ye geldiği, Suriye polis karakollarına saldırıları  organize ederek onlarca Suriye polis ve askerini katlettiği ayrıca Topalca’nın Türk Emniyet güçleri ile iyi ilişkiler içerisinde olduğu, özellikle Yayladağı Emniyet Müdürlüğüne sık gidip geldiği, 300 civarında silahlı adamı olduğu, bu adamlarıyla birlikte bölgede yağma ve katliamlara karıştığı da yer alan iddialar arasındadır. Değişik tarihlerde defalarca kaçakçılık ve benzer suçlardan Türkiye’de yakalanmasına rağmen, her defasında serbest bırakılan Heysem Topalca’nın MİT’e çalıştığı kimi davalarda gizli tanık olarak kullanıldığı iddia edilmektedir. Bu kadar hukuksuz işlere karışan Topalca’nın ülkemiz topraklarında bu denli rahat hareket kabiliyetini kazanmasının ardındaki gücün açıklığa kavuşması başta Reyhanlı katliamı olmak üzere birçok olayın açığa kavuşmasına büyük katkı sunacaktır.”

Konuyla ilgili araştırma yapılmasını da isteyen Eryılmaz; “Yaşanan bu olaylar dünya kamuoyunda Türkiye’nin Suriye’de savaşan El-Kaide unsurlarına silah yardımı yaptığı algısının oluşmasına sebep olmuştur. Heysem Topalca’yı koruduğu iddia edilen Türk İstihbarat elemanlarının kim olduğu, Antakya yerelinde iktidar partisinin hangi yöneticilerinin Heysem Topalca ile ilişkileri olduğu, Türkiye-Suriye sınır hatlarının bu çeteye nasıl açık alan haline getirildiği, silah satışından alınan komisyonların Türkiye’den hangi siyasetçilerle paylaşıldığı iddialarının sebep ve sonuçlarını tespit etmek ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98. TBMM İç Tüzüğünün 104 ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması yapılmasını saygılarımızla arz ederiz” dedi.

1 YORUM

  1. İNANDIRICI DEĞİLSİNİZ. HATAY BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK
    A.K.P’li LÜTFÜ SAVAŞ’I ADAY YAPIN SONRADA A.K.P.Yİ ELEŞTİRİN, HALKA KARŞI İNANDIRICI OLAMAZSINIZ.
    TEORİNİZ İLE PRATİĞİNİZ BİRBİRİNDEN FARKLI.
    A.K.P. KAYBETMEMİŞ OLDU SADULLAH ERGİN VEYA LÜTFÜ SAVAŞ İKİSİ DE GARANTİLİ KAZANACAK ADAY.
    SİZLERE HAYIRLI OLSUN. BÖYLE BİR ANLAYIŞA KİMSENİN OY VERECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORUM. EL BİRLİĞİ İLE C.H.P. YE SEÇİM KAYBETTİRECEKSİNİZ. OLASI KAZANDINIZ KAÇ GÜN KALACAK C.H.P. DE A.K.P. YE GEÇECEK SİZİNLE MUTA NİKAHI YAPMIŞ OLACAK. SAYGILAR…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here