Eryılmaz; “Emri Ben Verdim Diyen Başbakan Olayların da Sorumlusudur”

0
98

milletvekilleri açıklamaCHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl, TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında Gezi Parkı olayları ve Reyhanlı saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Hatay’daki Gezi Parkına destek eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in faillerini bulmanın hükümetin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Hatay’da Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen eylem sonrasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in kim tarafından nasıl öldürüldüğünün belirlenemediğini belirten Milletvekili Eryılmaz; “Ölüme kimlerin sebep olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Abdullah Cömert’in faillerini bulmak bu hükümetin sorumluluğudur. Olay yerini çok net gören bir tavukçuda bulunan kamera kayıtlarının sivil bir istihbaratçı tarafından alınması, ‘acaba bu olayın üstü örtülmeye mi çalışılıyor’ gibi bir soruyu gündeme getiriyor. Burada Başbakan’ın sorumluluğu vardır. Bu olayı gerçekleştirenlere emri ben verdim diyorsanız birinci derecede sorumlusunuz” dedi.

Mahalle Seçimleri Tesadüf Değildir!

Hükümetin Gezi Parkı olayları nedeniyle zor duruma düştüğünü savunan Eryılmaz, “Hükümetin bu olayları bastırma adına dini argümanların arkasına saklandığını görüyoruz. Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelere ciddi bir baskı uygulandığını görüyoruz. İstanbul Gazi Mahallesi, Ankara Dikmen ve Hatay Armutlu Mahallelerinin seçilmesi tesadüf değildir. Hatay tam bir kuşatma altındadır. Suriye politikasından dolayı Hatay 2 yıldır ciddi bir ekonomik abluka ve baskı altına alınmışken, aynı zamanda oradaki silahlı grupların oluşturduğu bir güvenlik tehdidi boyutunu göz ardı edemeyiz” diye konuştu.

Reyhanlı olaylarından bahseden Milletvekili Hasan Akgöl ise; “Hükümet tarafından ‘niye Reyhanlı olaylarına bu kadar tepki göstermediniz’ şeklinde eleştirilere maruz kaldık. 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği gün neden basın yasağı koydunuz, niye bizim tepkimizi Türkiye’ye iletmemizi engellediniz? Aynı hafta yapılacak tepki eylemini engellemek için Reyhanlı’nın tüm sokaklarını tuttunuz. Başbakan’ın yaptığı açıklamayı esefle kınıyorum. ‘53 Sünni vatandaşımız öldü’ şeklindeki açıklaması olaya nasıl yaklaştığını gösterir. Ölen önce insandır, Sünni veya Alevi diye ayrıştırmak bir Başbakan’a yakışmaz, ayrıca ölenlerin içinde Aleviler de vardı” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here