Ertem, Hatay’ın Hakkını Aramakta Kararlı!

0
66

birol-ertem-11CHP Milletvekili Ertem, Hatay’ın önceki yıllarda olduğu gibi bir cazibe merkezi haline gelebilmesi için kentin ekonomik sorunları ile ilgili bölgede yaptığı çalışmaları ve talepleri içeren ayrıntılı raporunu, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’a sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’ı makamında ziyaret etti. Ertem, ziyarette, tarihi, dini, kültürel yapısı, jeopolitik konumu ve insanların yüzyıllardır barış ve kardeşlik içinde huzurlu bir şekilde yaşadığı Hatay’ın, Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle tarihinin en büyük krizini yaşadığını söyledi. Hatay’ın önceki yıllarda olduğu gibi bir cazibe merkezi haline gelebilmesi için kentin ekonomik sorunları ile ilgili bölgede yaptığı çalışmaları ve talepleri içeren ayrıntılı raporunu sundu. Raporu inceleyen ve olumlu bulan Bakan Elvan, raporun hayata geçirilmesi için elinden gelen desteği vereceğini bu konuyla ilgili Hatay’a heyet göndereceğini, daha sonra da kendisinin bizzat Hatay’a geleceğini belirtti.

Hatay’ın ekonomik görünümünün bugün itibariyle beklenenden ve olması gerekenden uzak bir noktada bulunduğunu ifade eden Ertem; “Yıllardır vergi ödemelerinde 81 il içinde ilk 10’da yer alan Hatay’ın; yapılan yatırımlar, verilen teşvikler açısından bakıldığında iller arasında son sıralarda olduğu görülmektedir. Bu da zorlu bir coğrafyada bulunan ve bu coğrafyanın sunduğu güç koşullarda varlık mücadelesi veren Hatay’ın ve Hataylı yatırımcının, sanayicinin, üreticinin ve ihracatçının sorunlarının katlanmasına neden olmaktadır. Ortadoğu’daki olumsuzluklarla başlayan ve Suriye krizi ile derinleşerek devam eden süreçten dolayı il olarak sıkıntılarımız gün geçtikçe ağırlaşmakta ve taşınamayacak bir seviyeye doğru ilerlemektedir. Hatay iline son beş yılda gerçekleşen Suriyeli sığınmacı akını ile ilimizin nüfusu yaklaşık %28,5 artmış, bunun sonucu olarak ilimizde ekonomik durum oldukça olumsuz etkilenmiştir” diye konuştu.

Milletvekili Ertem, Hataylı işadamları ile sanayi ve ticaret odalarıyla görüşmeler yaptığını da Bakan Elvan’a anlatarak; “Hatay’ın içinde bulunduğu durum ve kalkınması için çözüm projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

Ertem, Hatay’da tarım, turizm, finans, işsizlik, ihracat ve nakliye başlıkları altında iyiye doğru gitmeyen verileri Bakan Elvan’a madde madde sundu. Hataylı iş adamlarıyla yaptığı görüşmeler sonucu aldıkları çözüm önerilerini de sıralayan Ertem; “Son olarak Hatay ili bilindiği üzere çok farklı etnik ve dini kimlikleri bira arada barındıran, bu etnik ve dini kimliklerin yüzyıllarca barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir ilimizdir. Bozulan ekonomik verilerin bu barış ve huzur ortamını etkileyebileceği düşüncesindeyiz. Bir dünya şehri ve bir dünya mozaiği konumunda olan, Jeopolitik açıdan önem arz eden Hatay ilimizin ya kalkınmada öncelikli 23 ilin içine dahil edilmesi veya Hatay ilimize özgü bir ekonomik paket hazırlanıp hayata geçirilmesini Saygılarımızla Kıymetli görüşlerinize sunarız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here