Ertelenmiş Prim Borçları Ay Sonuna Kadar Ödenmeli!

0
90

Taksitlendirme Fırsatınız Devam Etsin, Hak Kaybı Yaşanmasın

6736 sayılı kanuna göre yapılandırmada bulunan ve prim taksitleri ertelenenlerin ödeme süresine ilişkin bir duyuru yayınlandı. Taksitlendirme fırsatının devam etmesi ve hak kaydı yaşanmaması açısından vatandaşların 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ertelenmiş prim borçlarını ödemeleri gerektiği vurgulanan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Bilindiği üzere; 6770 sayılı Kanun ile 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanuna Geçici 2’nci madde eklenmiş olup; bahse konu kanun ile 6736 sayılı Kanunda öngörülen hükümlere ilişkin bazı değişiklikler yapılmıştır.

Buna göre; 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal edenler, ihlale neden olan tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar (27.01.2017) geçen süre için Kanunun 10’ncu maddesinin altıncı fıkrasında belirlenen geç ödeme zammı ile birlikte 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar ödemeleri şartıyla Kanun hükümlerinden yararlandırılmaktadır.

6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan ve taksitler halinde ödeme talebinde bulunulan borçların taksit ödemelerine ilişkin nihai süreler, 2017/Ocak ayında ödenmesi gereken taksitten başlamak üzere taksit talebinde bulunulan süreye bağlı olarak dörder ay uzatılmış olup; taksit ödemesi bu kanunla birlikte 31.05.2017 tarihine ertelenmiştir.

Bu kapsamda 6736 sayılı Kanunun sağladığı taksitlendirme fırsatının devam etmesi ve hak kaydı yaşanmaması açısından vatandaşlarımızın 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ertelenmiş prim borçlarını ödemeleri gerekmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here