Ermeni Kilisesi ile Katolik Kilisesinde Paskalya Kutlamaları

0
532

paskalya ayini3Kentimizde yaşayan Ermeni ve Katolik Hıristiyanlar geçtiğimiz hafta sonu, İsa Mesih’in ölümden dirilişi münasebetiyle Paskalya Bayramını kutladı.

Paskalya Bayramı için ilk ayin Cumartesi akşam saat 19.00’da İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde düzenlendi. Kilise Rahibi Avedis Tabaşyan’ın yönettiği ayine Hatay ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen Ermeni vatandaşlar da katıldı.

paskalya ayini4

Ayin sonrası vaaz veren Kilise Rahibi Avedis Tabaşyan, yaptığı konuşmada, kardeşlik ve barış mesajı verdi. Kilisenin ışıklarla süslendiği ayinde, dualar edilip, mumlar yakıldı. Bayrama özgü yumurta tokuşturuldu. Ayine, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de katıldı.

paskalya ayini5

İkinci Ayin Katolik Kilisesinde

Aynı gece ikinci ayin saat 21.00’da Katolik Kilisesinde gerçekleştirildi. Kilise Başrahibi Maksimilian Veres tarafından yönetilen ayine Hıristiyanların yanı sıra bayram coşkusunu, sevincini paylaşmak isteyen Müslüman vatandaşlar da katıldı. Ayin kilise bahçesinde yanan ateşin çevresinde okunan dualarla başladı. Daha sonra ilahiler eşliğinde kilise içerisinde devam eden ayine İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de katılım gösterdi. Birlik ve barış mesajlarının verildiği ayin sonrası kilise salonunda bir kokteyl düzenlendi.

paskalya ayini6

Ortodokslar Çiçek Bayramını Kutladı

Kentimizde yaşayan Ortodoks Hıristiyanlar ise Pazar günü İsa Mesih’in Kudüs’e girişi anlamındaki Çiçek Bayramını kutladılar. Kilise Papazı Dimitri Yıldırım’ın yönettiği ayine çok sayıda Hıristiyan vatandaş katıldı. Birbirinden güzel kıyafetler giyen çocuklar ellerinde çiçeklerle süslenmiş mumlar ile kilise içerisinde yürüdükleri ayinde ilahiler de söylendi. Ayin sonrası kilise bahçesinde, Paskalya’ya özel ürünlerin satışa sunulduğu bir kermes de düzenlendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here