Ergin; “Hatay Son 10 Yılda Önemli Kazanımlar Elde Etti”

0
74

‘Türkiye’ye Yatırım, Geleceğimize Yatırım’ Konulu Toplantı Düzenlendi

Milliyet Gazetesi tarafından Antakya’da Ottoman Otel’de “Türkiye‘ye Yatırım, Geleceğimize Yatırım” konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, yazar Güngör Uras ve Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamları katıldı.

“En Büyük Zenginliğimiz; Farklılığımız”

Toplantıda konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kentin çok özel bir il olduğunu, bu coğrafyada insanın sahip olduğu duyguların kolay-kolay sahip olunacak duygular olmadığını söyledi. Bakan Ergin; “Bu coğrafya, topraklar hepimizi barış içerisinde yaşatacak bir potansiyele sahip. Şu salonda temsili bir topluluk var. Antakya’nın kanaat önderleri, dini inanışların temsilcileri hepsi bu salonun içerisindeler, bizim esas zenginliğimiz burada” dedi.

Hatay’ın, Türkiye’de tarımsal üretim açısından belli ürünlerde en çok üretim yapan il olduğunu ifade eden Bakan Ergin; “Demir çelikte önemli katkı sağlayan, en çok vergi veren 8. il, enerjiyi en çok tüketen 6. vilayet Hatay. Bütün bunlar güzel şeyler ama Hatay’ı, Antakya’yı temsil eden belirleyen özellik, barış, kardeşlik ve insanlık ailesine örnek olması gereken yaklaşımlar” diye konuştu.

Bu güzel coğrafyanın hak ettiği hizmetlerle buluşabilmesi için önemli bir gayret sarf edildiğini vurgulayan Ergin, gerek merkezi idarenin göstermiş olduğu çabaların, gerekse yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve özel teşebbüslerin beraberce hareket etmesiyle Hatay‘ın son 10 yılda son derece önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi.

Türkiye’yi Birlikte Oluşturuyoruz!

Antakya’nın düne kadar merkez ilçe olarak geçtiğini, kimliklerde yazmadığını vurgulayan Adalet Bakanı Ergin; “Ama inşallah mecliste şu an görüşülen tasarıyla Antakya’nın adı da oluyor. Bundan sonra kimliklerimizde Antakya yazacak. Hatay, Antakya, İskenderun hepimizin oluşturduğu bu coğrafyaya da Türkiye’yi oluşturan tabloya baktığımızda ‘Biz birlikte Türkiye’yiz’ sloganımız vardı bizim. Bu Türkiye’yi birlikte oluşturan unsurlardan bir, iki tanesini içinden ayıklayın geriye kalan şey Türkiye olmaz. Bu coğrafyadan siz Kürtleri ayrıştırın kalan şey Türkiye olmaz, Arapları ayrıştırın kalan Türkiye olmaz, Hıristiyan, Musevi, Ermeni’yi Alevi’yi ayrıştırın geriye kalan şey Türkiye’den başka bir şey olur” şeklinde konuştu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de kentin, demir çelik başta olmak üzere sanayide, turizmde, tarımda yükselen bir yıldızı, barışın, sevginin, hoşgörünün merkezi olduğunu kaydetti. Hatay’ın 2011 yılı sonu itibariyle toplam vergi gelirlerine katkı açısından 8’inci sırada yer aldığını, ihracat sıralamasında da 81 il içerisinde 9’uncu olduğunu belirten Vali Lekesiz, Suriye’de yaşanan olumsuzluklara rağmen vergi ve ihracat rakamlarının geçen yılki yerini koruduğunu söyledi.

Toplantıda, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, yazar Güngör Uras ve Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç da birer konuşma yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here