Erasmus 30 Yaşında!

0
273

İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 30 kişilik öğrenci grubu, Erasmus projeleri kapsamındaki “30 Öğrenci, 30 Yeni Hikaye” temalı ücretsiz gezi ile Mustafa Kemal Üniversitesi, Antakya Mozaik Müzesi, Habibi Neccar Camii ve Saint Pierre Kilisesini ziyaret etti.

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Comenius ve Erasmus+ projeleriyle okullarında eğitimin kalitesini artırmaya çalıştıklarını belirten Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı ve proje koordinatörü Hanefi Zobar, gezi hakkında bilgi verdi.

Okullarında proje çalışmalarına 2011 yılında Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına başvurdukları ‘Bölgesel Ortaklık Projesi’ ile başladıklarını ifade eden Zobar, 2011’den bugüne değişik projeler yaptıklarını anlattı.

Gerçekleştirdikleri projelerle öğrencilere yeni ufuklar açtıklarını kaydeden Zobar; “Yüzlerce öğrencimizi ücretsiz aktivitelerle desteklerken yine yüzlerce öğrencimizi Antakya başta olmak üzere, Gaziantep, Ankara, Nevşehir, Mersin illerine geziye götürdük. Yine okulumuzdan 13 tane öğrenciyi Litvanya’ya götürdük. Yaptığımız projelerle 100’den fazla öğretmenimiz yurtdışına gitti, yine 100’den fazla yabancı öğretmen ülkemizi ve ilimizi ziyaret etme şansı buldu.  Okulumuzun çehresini değiştirdik. En son başarılı bir şekilde bitirdiğimiz “Okulu Bırakma Okulu Yaşa”  Projesi ile okulumuzda devamsızlığı ödülle yenmeyi başardık.

Bugün ki gezimiz, yine okulumuzun ve İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortak olduğu “Bugünün Okuyanı, Geleceğin Lideri” isimli projemizin bir aktivitesi olarak planlandı. Biz de bunu, Hatay Valiliği AB Proje Koordinasyon Ekibi ile iletişime geçerek ve onların da desteğiyle Erasmus+ 30. Yıl etkinlikleri kapsamında yapmaya karar verdik. Biz okulumuzda 6 yıldır öğrencilerimizin hayatlarında hikayeler yazıyoruz. Ve Erasmus+ ile yazmaya da devam edeceğiz” diyerek bugüne kadar hayata geçirdikleri projelerle ilgili bilgiler verdi.

Erasmus Programının 1987 yılında başladığını ve 30 yıldır barıyla sürdüğünü kaydeden Zobar; “1987 yılında sadece yükseköğretim alanında 3000 öğrencinin hareketliliği ile başlayan Erasmus Programı, zaman içerisinde eğitimin diğer alanlarını ve gençliği de kapsayarak sürekli gelişti. Socrates, Leonardo da Vinci, Hayat boyu Öğrenme, Gençlik adı altında 7’şer yıllık periyotlarla uygulanan program,  2014-2020 dönemi için “Erasmus+” markası altında yeniden yapılandırıldı. 

Bugün Erasmus+ Programı Yükseköğretimle birlikte Okul Eğitimi, Yetişkin Eğitimi, Mesleki Eğitim, Gençlik ve Spor alanlarındaki projelere destek vererek Avrupa’nın beşeri sermayesinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlıyor. Erasmus+ 30 yılda 9 milyon kişinin hayatına katkıda bulundu” diye ekledi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here