Endüstri Meslek Lisesi Belçika Yolunda

0
175

ab gençlik projesiİskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, AB Eğitim ve Gençlik Programları’ndan Hayat Boyu Öğrenme Programı, Comenius Okul Ortaklıkları, çok taraflı faaliyet alanında hazırlamış olduğu ‘Working With Dr.EuOZ’ (Doktor Öz ile Çalışmak) isimli projesine ilişkin 1’ci toplantısı Belçika’nın Antwerp şehrinde 2-5 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Proje toplantısına İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Yusuf Oğuz, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Mustafa Özdemir ve Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Öğretmeni Ruhi Başarır katılacak.

Projede İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi dışında Belçika, Hırvatistan, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya ülkelerinden ortaklar da bulunuyor. Projenin amacı farklı türlerdeki meslek okullarında, çeşitli meslek branşlarında meydana gelen iş kazalarının tespit edilerek bunlara yönelik önleyici sağlık tedbirlerinin ve ilk yardım metotlarının geliştirilmesi olarak açıklandı. 2 yıl sürecek olan proje sonunda proje faaliyetleri, ilk yardım kitapçığı, slayt, film ve çeşitli dokümanlar halinde sunulacak.

Toplantı Öncesi Keleşoğlu’na Ziyaret

İskenderun Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Yusuf Oğuz, Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Öğretmeni Ruhi Başarır ve Proje Koordinatörü Mustafa Özdemir, toplantı öncesi İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu bu tür projelerin eğitici yönünün yanı sıra uluslararası halkların kaynaşmalarında aradaki mesafeleri kaldırarak, insan ilişkilerin pekiştirilmesinde ve toplumların kültürel açıdan bir birilerini tanımalarına vesile olduklarını belirterek, katılımcıların adeta birer turizm elçisi olduklarını belirtti. Keleşoğlu katılımcıları tebrik etti ve bundan sonrada başarılarının devamını diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here