En Buruk 19 Mayıs!

0
201

çelenk töreni319 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de sade bir törenle kutlandı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde, Manisa’nın Soma İlçesinde yaşanan maden faciasında 300’den fazla maden işçisinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 3 günlük milli yas ilan edilmesinin ardından, 19 Mayıs kutlamaları da iptal edildi.

Eğlence ve sportif etkinliklerin iptal edilmesi nedeniyle, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından sade bir tören gerçekleşti.

Atatürk Anıt Alanında, Belediye Başkanı Yardımcısı Ergün Gözüküçük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu ile siyasi partilerin katılımıyla gerçekleşen törende ilk olarak çelenk sunuldu. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

çelenk töreni4

Törende bir konuşma yapan İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içinde Samsun’da attığı ilk adımın Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu belirtti. Arıkoğlu; “İşte bu yüzden Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 95. Yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından tören sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here