Emniyet Kemeriyle Yaşamda Kal!

0
434

emniyet kemeri1Emniyet Kemeri Takmanın Önemi Simülasyon Gösterisiyle Anlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığının Türkiye genelinde gerçekleştirdiği “Emniyet Kemerinin Önemi” konulu simülasyon uygulaması, İskenderun Atatürk Anıt Alanında geçtiğimiz hafta sonu iki gün boyunca sürdü.

Sürücü ve araç içerisindekilerin emniyet kemerini kullanmalarını özendirmek adına Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan simülasyon gösterisinin İskenderun ayağı dün son buldu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği simülasyon gösterisinde, emniyet kemerinin önemini çok daha iyi anlaşıldı.

emniyet kemeri2

Simülasyon gösterisini yakından takip eden İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde; “Araç kullanan sürücüler ve vatandaşlar, emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak burada yaşayarak görme şansı buluyorlar. Bu proje geçen seneden devam eden bir projedir. Çocuklara ve gençlere yönelikti. Burada yetişkinleri de bu uygulamaya tabi tutuyoruz.

Şuanda bu uygulama devam ederken, trafik ekibi arkadaşlarımızda yol uygulaması yaparak, emniyet kemeri takmayan sürücü ve yanındakileri durdurarak, ‘Ceza mı? simülasyon uygulaması mı?’ diyorlar. Çoğu da simülasyon uygulamasını tercih ediyorlar. Tabi takmamanın sonucunda nelerin başlarına geleceğini yaşayarak öğreniyorlar. Günümüzde anlatarak değil, yaşayarak öğrenmek daha doğru oluyor. Şuanda da burada bu yapılıyor ve araç içerisinde bulunan vatandaşlar, yaşamda kalmanın emniyet kemeri takmaktan geçtiğini çok daha iyi anlıyorlar” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here