Emir Peköz ve Utku Polat Madalya İçin Kulaç Atacak!

0
382

İskenderun Yüzme İhtisas’tan İki Yüzücü Türkiye Finallerinde Derece Kovalayacak

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından organize edilen ‘11-12 Yaş Türkiye Yüzme Finalleri’ 11-14 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul Tozkoparan Kapalı Yüzme Havuzunda yapılacak. Daha önceki aylarda il içi, grup ve yarı final sıralamasıyla yapılan müsabakalarda, federasyon tarafından belirlenen A1 Barajlarını geçen 713 sporcu, İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. İskenderun Yüzme İhtisas Kulübünden de 2005 doğumlu Emir Peköz ve Utku Polat, Türkiye’de Finale katılmaya hak kazanan sporcular arasına girmeyi başararak, ilimizi İstanbul’da temsil edecekler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan kulüp yöneticilerinden Murat Kaptanoğlu; “İlimizi temsil eden iki sporcunun da İskenderun Yüzme İhtisas’tan olması bizleri gururlandırmıştır.  Aslında yarı finallere kulübümüzden dört sporcu ile katılmıştık. Geçtiğimiz ay havuzun ısıtma sisteminden kaynaklanan problemlerden ötürü dört hafta yüzme antrenmanı yapamadık. Yaşadığımız sıkıntıdan dolayı diğer iki sporcumuz final barajlarına yaklaştılar ancak geçemediler. Bu sebeple ilimizi, iki sporcu ile Türkiye Şampiyonasında temsil edeceğiz.

Sporcularımızdan Emir Peköz; 50 metre Serbest ve Sırtüstü, 100 metre Serbest ve Karışık, Utku Polat; 50 metre Serbest ve Sırtüstü, 100 metre Serbest ve Sırtüstü mesafelerinde Türkiye Şampiyonasında başarı için kulaç atacaklar. Sporcu ailelerimiz ve antrenman yapabilmemize olanak sağlayanlar başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bundan sonra yeni bir maratona gireceklerini kaydeden Kaptanoğlu, kulüplerine ait havuz dileklerini de dile getirerek; “Bu şampiyonadan hemen sonra 11-12 yaş grupları için yeniden bir maraton başlıyor. Ön eleme, Grup ve Yarı final müsabakalarının ardından yeniden Türkiye Finallerinin yaz ayağı yapılacak. Bu şampiyonaya daha fazla sporcu ile katılıp ilimizi en iyi şekilde temsil etmek amacındayız. Ulusal anlamda daha başarılı olmak istiyorsak kendi kulübümüze ait havuza sahip olmamız şart”  şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here