“Emeklilerin Ezilmesine İzin Vermeyelim”

0
97

emekliler1Disk/Emekli-Sen İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler, İSÇEİD Başkanı Bayram Özarslan ve Taşeron İşçileri Derneği İskenderun Şube Başkanı Sadık Karakaş’tan Ortak Açıklama…

“Emeklilerin Ezilmesine İzin Vermeyelim”

Disk/Emekli-Sen İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler, İSÇEİD Başkanı Bayram Özarslan ve Taşeron İşçileri Derneği İskenderun Şube Başkanı Sadık Karakaş yaptıkları ortak açıklamada, emekliler haftası dolaysıyla bugün saat: 12.00’de Havuzlu Çarşıda bir basın açıklaması gerçekleştirileceğini duyurdular.

Türkiye’de 28 Haziran-4 Temmuz tarihlerin arasındaki haftanın emekliler haftası olarak kutlanmakta olduğunu ifade eden dernek başkanları, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler;

“Ülkemizin en ileri gelen politikacı, Bakan, Bürokrat kisvesindeki değerleri, bu hafta içinde, emekliyi ne kadar sevdiklerini, onlar için mücadele verdiklerini ama bu “fakir” devletin olanaklarının sınırlı olduğunu, dolayısıyla daha fazlasını yapamadıklarını, 7/24 görsel ve yazılı medyada anlatacaklar. Onları dinleyen on bir milyonu aşkın emekli de, “yahu bu “fakir” devlet onun için mi sağlıkta katkı payı alıp, bana bakıyor, yoksa sağlıkta tamamlayıcı sağlık sigortasını getirerek “paran kadar sağlık” al, diyor. Bu devlet “fakir” devlet olduğu ve bizden prim alan devletin koca-koca kurumlarının parası olmadığı için mi? bundan sonra bize yeterli maaş veremeyeceklerini itiraf edip, “Bireysel Emeklilik Sigortası”nı zorunlu hale getirmeye hazırlanıyor.

Emeklilerin %75’inin açlık sınırı altında, tamamına yakının ise yoksulluk sınırı altındaki maaşlarıyla hayatta kalma mücadelesi verdiğini gördüğü için mi? “fakir” gönlünden yılda 100 TL. maaş zammı verdi, “fakir” olduğu için mi? 2000 öncesi SSK emeklilerini sözde intibak ayarlamasıyla oyalarken, gerçek bir intibak yasasını bir türlü çıkarıp, emekli maaşlarını insanca yaşayacakları seviyeye çıkaramadı. Peki bankaların vereceği promosyonu neden verdirmedi o da mı “fakir” olmasından. Yoksa… Bu hafta içinde ülkeyi yönetenlere emeklilerle ilgili soracağınız her soruya, emekliler bizim baş tacımızdır, onlara ne yapılırsa yapılsın emeklerinin karşılığı verilmiş olmaz, şeklinde verecekleri cevaplar kendi asıl düşüncelerini yansıtmayan cevaplar mıdır?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here