Eğitim Sen’den Oturma Eylemi

0
103

egitim-sen-aciklama16Ünsal; “Halk Gaspları Son Bulana Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

Eğitim Sen İskenderun Şubesi üyeleri, kamudan ihraç edilen öğretmenler için İskenderun Belediyesi 4 nolu sosyal tesiste oturma eylemi yaptı. Eyleme Eğitim Sen üyesi toplam 60 kişi katıldı.

Sendika üyelerine adına konuşan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “KHK yayınlayarak, hukuku görmezden gelenler, on binlerce eğitim emekçisini sudan sebeplerle okullarından koparanlar, yüz binlerce öğrenciyi öğretmensiz bırakanlar, duyun sesimizi. Baskılara, hukuksuzluklara, hak gasplarına inat yine alanlardayız! Geride bir arkadaşımızı dahi bırakmadan çocuklarımıza, öğrencilerimize, mesleğimize kavuşana kadar da burada olacağız!

egitim-sen-aciklama17

15 Temmuz sonrası, mitinglerle kent meydanlarında “demokrasi” nöbeti tutanlara sesleniyoruz! Demokrasinin en temel değerlerinden olan HUKUK çiğneniyor, bugün aynı meydanlarda, hakkını arayan, emeğini, ekmeğini savunan arkadaşlarımızın en temel anayasal hakları görmezlikten geliniyor duyun sesimizi!” dedi.

Sendikal eylemlerin suç sayılayamayacağına dair onlarca mahkeme kararının olduğunu söyleyen Ünsal; “Zorlama yorumlarla sendikal eylemleri suç kapsamına sokarak, Eğitim emekçilerini sendikalarının aldığı kararlara uyduğu için cezalandırmaya çalışmak hangi hukuka ve hangi vicdana sığar. Sendikal eylemlerin suç sayılamayacağına dair onlarca mahkeme kararına rağmen hala bu konuda ısrar edenler elbet bir gün hukuk önünde bunun hesabını vereceklerdir” dedi.

egitim-sen-aciklama18

Sendikal Faaliyetlerimiz “SUÇ” Kategorisine Sokulmaya Çalışılmaktadır

Sendikal faaliyetlerin suç kategorisine sokulmaya çalışıldığını öne süren Mustafa Ünsal; “Bugün yaşadığımız süreç göstermektedir ki ne öğretmensiz kalan öğrencilerimiz ne hakkaniyet ne de adalet bize bu durumu yaşatanların umurunda değildir! Tek dertleri, Eğitim alanında yaptıkları uygulamalar karşısında sessiz kalmayan emekçileri hizaya getirmektir! Bu nedenledir ki sendikal faaliyetlerimiz “suç” kategorisine sokulmaya çalışılmaktadır.

Bizler, iktidarın eğitimdeki ve toplumsal yaşamdaki yasakçı, ırkçı, cinsiyetçi, ayrımcı, eşitsizlikçi tüm uygulamalarına karşı en güçlü direnci oluşturuyorduk. Her bir üyemizin, arkadaşımızın hakkı iade edilene kadar örgütlü mücadelemizi yükselteceğiz! Halk gaspları son bulana kadar inatla, kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here