Eğitim-Sen İmza Kampanyasını Sürdürüyor

0
108

egitim-sen-aciklama20Ünsal; “İşimizi, Emeğimizi, Öğrencilerimizi Geri İstiyoruz!”

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal ve sendika üyeleri, İskenderun Boyacılar Parkında açığa almalar hakkında başlatılan imza kampanyasıyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açığa almaların adeta saldırıya dönüştüğünü savunan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “15 Temmuz darbe girişimi sonrası AKP’nin darbecilerle hesaplaşması adına başlattığı kamudan alımlar ve ihraçlar çoğu üyemiz 11.825 eğitim emekçisinin açığa alınması sendikamıza ve sendikal örgütlüğümüze, iş güvencemize karşı bir topyekûn saldırıya dönüşmüş durumdadır. Bu çerçevede ilimizde de İskenderun’da 210, Arsuz’da 52, Defne’de 241, Antakya’da 150, Samandağ’da 223 olmak üzere toplamda 928 öğretmenimiz keyfi olarak açığa alınmıştır” dedi.

Evrensel hukukun, temel hak ve özgürlüklerin yok sayılarak, özellikle sendikal hakları zorlama yorumlarla suç kapsamına alındığını söyleyen Başkan Ünsal; “Gerçekleştirilen bu operasyonun, yandaş basında yer alan yalan haberlerin aksine doğrudan sendikal eylemlerimize yönelik olduğu ve büyük bir suç işlendiği açıktır.

egitim-sen-aciklama21

Unutulmamalıdır ki kamu emekçilerinin, sendikalarının aldığı kararlar doğrultusunda toplu eylem hakkına sahip oldukları; uluslararası sözleşmelerde, insan hakları sözleşmelerinde, Anayasa ve yüksek yargı kararlarında hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde tanınmıştır. Bu konuda çok sayıda AİHM, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve idari yargı kararı bulunmaktadır. Dolayısıyla sendikal eylemlerimizi suç kapsamına almanın kendisinin suç olduğu herkes tarafından bilinmelidir” dedi.

Siyasal kimliklere göre fişlemeler yapıldığını belirten Başkan Ünsal; “Buradan Hükümete sesleniyoruz; yeni eğitim yılının başladığı bu günlerde telafisi mümkün olmayan sonuçlara ve kaosa yol açacak çocuklarımıza ve eğitim emekçilerine büyük mağduriyetler yaşatacak adımlar atmaktan vazgeçilmelidir. Somut bilgi ve belgelere dayanmadan hukuksal süreçler işletilmeden yapılacak soruşturma, açığa alma, ihraç kararları kabul edilemez bir durumdur.

Taleplerimizi daha görünür kılmak için üç gün süreyle İskenderun Boyacılar Parkında 14.00-18.00 saatleri arsında Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmek üzere imza kampanyası başlatarak yaşadığımız mağduriyeti halkımızla paylaşacağız” diyerek imza kampanyasının sürdüğünü vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here