Eğitim İş’ten Atatürk’e Hakarete Tepki! Sadış; “Cevap Değil Ceza Verin”

0
111

Geçtiğimiz hafta içerisinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan hakarete bir tepki de Eğitim İş Hatay 1 No’lu Şubesinden geldi.

Yapılan hakareti basın açıklamasıyla kınayan şube üyeleri adına konuşan Eğitim İş Hatay 1 No’lu Şube Başkanı Suat Sadış, siyasi duyarsızlığın bu tür hakaretlerin önünü açtığını savunarak; “AKP iktidarı boyunca, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’in değerlerine hakaret etme alçaklığının bir özgürlükmüş gibi kullanılması, son günlerde sıklaştı.  Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’e, o Cumhuriyet’in tüm nimetlerinden yararlanırken hakaret etme hainliğinin bu kadar yaygınlaşmasında, şüphesiz ki siyasi duyarsızlığının payı büyüktür. 

TV Net’te “Derin Tarih” adlı programda konuşan, tarihçi olduğu iddia edilen Mustafa Armağan, programın adının hakkını vermiş ve Atatürk’e hakaret etme konusunda yobazların “derin” bir işbirliği içinde olduğunu ortaya koymuştur. Aynı programdaki iki diğer isim olan Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt da bu terbiyesizliğe ortak olmuşlardır. 

Tarihçilik adı altında Atatürk’ün manevi kızı ve ülkemizin yetiştirdiği en değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Afet İnan hakkında asılsız ve çirkin yakıştırmalarda bulunan Armağan, eğer daha önceki densizliklerinde gereken yapılsaydı, bu rahatlığa ne o ne de benzerleri sahip olamayacaklardı. Örneğin aynı zat, Rize’de Atatürk heykeli kaldırılmasını aynı programda “Bu şan bize yeter” diye yorumlayan konuğunu onaylamıştı” şeklinde konuştu.

Bunu yapanlara cevap değil ceza verilmesi gerektiğini vurgulayan Sadış; “Manidar şekilde yakın bir zamanda bir başka alçaklığa daha şahit olduk. Nur Cemaati’nin ‘Okuyucular’ kolunun ‘hocalarından’ Hasan Akar denilen yobaz, internete düşen bir  videoda Mustafa Kemal Atatürk’e ve annesi Zübeyde Hanım’a hakaret etti.  Eğitim İş olarak cevap değil, ceza hak eden bu alçaklıkların son günlerde sıklaşmasının arkasındaki karanlığı görüyoruz. Laiklik ile, bilim ile, aydınlanma ile, çağdaşlık ile dertleri olan bu insanlar, şüphesiz ki bu densizliklerine cesareti, laik eğitimi ortadan kaldırma gayretindeki iktidardan alıyorlar. 

Bilindiği üzere Eğitim İş olarak bu hakaretleri hiçbir zaman cevapsız bırakmadık. Hem yargıya taşıdık, hem takipçisi olduk. Bugüne kadar Bursa’da Atatürk’ün cehennemde yandığına dair bir sosyal medya paylaşımı yapan Milli Eğitim Şube Müdürü, Kemalist ruhun müfredattan komple “sökülmesi” gerektiğini söyleyen Eğitim Bir Sen Genel Başkanı,  Gebze’de Atatürk’ün tüm zaferlerini Fatih Sultan Mehmet’e ait olduğuna dair konuşma yapan bir öğretmen bunlardan sadece bazıları… Bu son saldırıları da yargıya taşıdık ve takipçisi olacağız. 

Eğitim İş olarak uyarıyoruz: Sakın Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler eden densizlere göstermelik cezalar vererek, yeni alçaklıklara zemin hazırlamak gibi bir hata yapılmasın! Unutulmasın ki: Bu Cumhuriyet, Atamızın aziz hatırası sahipsiz değildir. Bu yalanlar, gerçeğin parlaklığında yok olacaktır. Kamuoyuna da çağrımızdır: Sessiz kalmayalım! Bu örgütlü saldırıya, toplu yalanlara karşı birlikte tepki göstermek, “Gerçeği söylemekten asla ve hiçbir koşulda korkmayınız” diyen Atamıza ve onun arkadaşlarına borcumuzdur” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here