Efsane İskenderunspor’un Fitili Ateşlendi

0
338

Arsuz İdman Yurdu Önümüzdeki Sezondan İtibaren İsim Değişikliğine Gidiyor

2017-2018 Futbol Sezonunda Hatay Amatör Kümenin çeşitli kategorilerinde mücadele eden Arsuz İdman Yurdu, önümüzdeki sezondan itibaren ‘Efsane İskenderunspor’ adıyla mücadele edecek. Kulüp Başkanlığını Serkan Aybaba’nın yaptığı kulübün isim değişikliği ile ilgili girişimler başlatılırken, kulübün yönetiminde aralarında bazı iş adamları ile birlikte spor adamları da bulunuyor.

Konuyla ilgili Kulüp Başkanı Serkan Aybaba imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada; “Geleceğimiz olan çocuklarımızın psikolojik, fiziksel ve sosyal gelişimlerini tamamlamalarına yardımcı olup, kötü alışkanlığından uzak bir şekilde, geleceğe nitelikli bireyler olarak sunma çabası içindeyiz. Bölgemizin değerli çocukları yetiştirirken, maalesef günümüzde unutulmaya yüz tutmuş, aslında toplumumuzu ve ülkemizi ayakta tutan dürüstlük adalet, saygı, sevgi, vefa, yardımseverlik ve yurtseverlik gibi dinamiklerin ışığında eğitim almalarını sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İskenderun futbolunun özlemini çektiği heyecan, coşku, gurur, inanç gibi duyguları halkımıza tekrar yaşatacağız. Şehrimize hayırlı olsun” denildi.

Aybaba imzalı açıklamada ayrıca; “Vizyonumuz, bölgedeki futbolcularla “öz kaynak” modeli uygulayarak, geçmiş yıllarda Türk futboluna sayısız yıldız kazandıran İskenderun’u futbolda tekrar hak ettiği değeri kazandırmak. İskenderun olarak Türk futbolunda saygınlığımızı yeniden kazanmaktır.

Misyonumuz da bölgemizin çocuklarına futbol ve Hatay kazanımlarında yardımcı olmak. İçlerinde seçilmiş “doğal” yetenekli olanlarına nitelikli futbol eğitimi vererek onların profesyonel seviyeye çıkmalarına yardım edip, Türk futboluna kazandırmaktır” ifadelerine de yer verildi.

Arsuz İdman Yurdu’nun İskenderun 5 Temmuz Stadı Dış Sahasında yaptığı son idmanı Türkiye Süper Lig takımlarından Sivasspor’un tecrübeli Teknik Direktörü Samer Aybaba ve yardımcısı Yılmaz Bal da izledi. Samet Aybaba, Arsuz İdman Yurdu takımına malzeme yardımında da bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here