Dünya’nın En Uzun Kilimi Antakya’da Dokundu

0
170

en uzun kilimAntakyalı Kilim Dokuma Ustası Abdulla Akar’ın yok olmaya yüz tutan kilimcilik mesleğine dikkat çekmek, Antakya ve Hatay’ın kültürel değerlerini tüm dünyaya tanıtmak, Guiness Rekorlar Kitabı’na girmek amacıyla 39 Günde 35 Metre olarak yaptığı Dünya’nın en uzun, en ince ve en kısa sürede dokunan kilimin tanıtımı yapıldı.

Antakya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kilim Dokuma Ustası Abdulla Akar’ın atölyesinde düzenlenen törene Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Antakya Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven, Antakya Belediyesi Meclis Üyesi Ali Alkan, İl Kültür Müdür Yardımcısı Ali Türetken, Terziler Odası Başkanı Ruşen Akyüz, Hatay Gönüllüleri Konseyi Başkanı Tahir Dönmezer ve vatandaşlar katıldı.

Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Hatay’ın bir çok doğal ve tarihi güzelliği ile özel bir il olduğuna dikkat çekerek; “Kilim Dokuma Ustası Abdulla Akar tarafından dokunan bu kilimin şehrimiz tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum ve emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Antakya Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven yaptığı konuşmada, “Abdulla Akar ustamız, ailesinin üç nesildir sürdürdüğü kilimcilik sanatının son temsilcisi. Bu işi büyük bir sabır, sevgi ve hevesle sürdürüyor. Ustamız gece gündüz demeden el emeği göz nuru ile eserini 39 günde tamamladı ve final etkinliğinde sizlerle birlikteyiz. Ustamız bu kilimi kendine özgü motifler, renkler ve desenler ile dokuyarak dünya rekoruna imza atmış oldu” dedi.

Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Antakya Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven, kilimin son dokunan ilmiklerini keserek kilimi dokuma tezgâhından ayırdılar. Daha sonra Kilim açıldı ve ölçümü yapılarak, 35 metre olduğu tespit edildi. Etkinlik kokteyl ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here