Dudu; “Hileli Sonuca Rağmen Rövanşta Yeneceğiz”

0
245

CHP’li Kadınlardan ‘Annelerle Umuda Yürümek’ Sloganlı Kahvaltı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Kadın Kolları, ‘Annelerle Umuda Yürümek’ sloganıyla, Anneler Gününü kutlamak amacıyla bir kahvaltı düzenledi.

Emirgan Kafe’de düzenlenen kahvaltıya, CHP Parti Meclis Üyesi Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk ve yönetimi, CHP MYK Üyesi Suzan Şahin, gençlik kolları, partili partisiz pek çok kadın katılım gösterdi.

Şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve hemen akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda daha sonra alkışlar eşliğinde İzmir Marşı hep birlikte söylendi.

“Cumhuriyet Kadınlarına Selam Olsun”

Programda ilk olarak söz alan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk; “Bu ülkede umudu tesis edecek olanın, önce anneler sonrada Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna inancımız tamdır. Bizler bugünden sonra başlatılan yeni süreçte sizlerle bir arada omuz omuza vererek bu yeni süreci birlikte yönetmek istiyoruz. Türkiye’nin her koşulunda ne olursa olsun dimdik ayakta duran, cumhuriyet kadınları olduğunuza inancımız tamdır. Sizler Kurtuluş Savaşı destanını yazanlarsınız. Sizler referandumu yöneten, bu süreçte bizlere omuz veren aydınlık kadınlarsınız. Sizler ki Mustafa Kemal Atatürk’leri, Deniz Gezmiş’leri, Hüseyin İnan’ları, Yusuf Aslan’ları dünyaya getirenlersiniz. Sizler ki hiçbir zaman yılmadınız, yıkılmadınız vazgeçmediniz. Bundan sonra da vazgeçmeyeceğinizden eminiz” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanlığı Seçimini Kazanıp Parlamenter Sisteme Geri Döneceğiz”

Daha sonra söz alan Milletvekili Mevlüt Dudu, referandum sürecine ve önümüzdeki seçimlere değinerek; “Kadın kollarımız her zaman olduğu gibi referandum sürecinde görevlerini layıkıyla yerine getirdiler. 16 Nisan’da İskenderun bir cumhuriyet kenti olduğunu bütün Türkiye’ye gösterdi. Ama artık siyasette yeni bir döneme giriyoruz. Son derece şaibeli bir referandum oylamasından sonra karşı karşıya olduğumuz gerçek bu. Siyasette, yaşamda umut tükenmez bitmez, bitmemeli. Ayrıca bu işin rövanşı 2019’da olacak. Hileli sonuca rağmen rövanşta yeneceğiz. Asıl yeni rejim, yeni anayasa 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçiminden itibaren yürürlüğe girecek. Ama ondan önce yine önemli bir seçim yaşayacağız, yerel seçimler. Bu referandumda hayır oyları fazla çıktı, şimdi bizim görevimiz bu yeni dönemde bütün bu hayır oylarını bir arada tutmak, korumak, kollamak ve daha da büyütmek. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi bunun üzerine siyaset üretmeye çalışıyor. İskenderun’da ciddi bir hayır oyu aldık, biz zaten inanıyorduk 2019’da İskenderun belediyesini alacağımıza ama bu referandumda bunu açıkça ortaya koydu. Şimdi ilk hedefimiz öncelikle İskenderun Belediyesi’ni almak sonra bu belediyeleri kazanmanın verdiği güçle de 2019’daki asıl hedef cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak. Açıkça söylüyorum, bu böyle olmak zorundadır. 2019’da CHP’nin cumhurbaşkanı adayı seçimi kazanacak ama şu sözü halka şimdiden vermek zorundayız. Adayımız da aday olduğu gün vermek zorunda… Seçimi kazandığımız günden itibaren yeniden bizim rejimimize, parlamenter sisteme bu ülkeyi döndüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün annelerimizin Anneler gününü kutluyorum, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

“Kimse Bizden Daha Atatürkçü Değil”

Konuşmasına tüm kadın partililere teşekkür ederek başlayan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Böyle bir kadın örgütüyle çalışmak herkese nasip olmaz. Seçilmiş, seçilmemiş, gönüllü tüm kadın çalışanlarıma, özellikle referandum sürecinde göstermiş oldukları gayret ve çalışmaları için teşekkür ediyorum. Bu memlekette yaşamanın bir bedeli var. Geçen cumartesi günü bizim için çok değerli üç fidanı andık. Ben buradan onları doğuran anaların da alınlarından öpüyorum. Metin Göktepelerin, Ali Aktaşların anneleri lütfen bizi evlatlarınızın yerine koyun. Ben evlatlarınız adına anneler gününüzü kutluyorum” dedi.

Referandum sürecinde izledikleri politikayı eleştirenlere yüklenen Mansuroğlu “Çok verimli bir referandum süreci geçirdik. Yumuşak bir siyaset izledik, herkesi kucakladık, herkesin görüşüne saygı duyduk. Başarılı olduk. Hedefimiz yerel seçimler, İskenderun belediyesini almadan durmak yok. Sonra da hedef cumhurbaşkanlığı seçimleri…

Bizim referandum çalışmalarımıza bakarak birileri bizi tenkit etti. CHP’nin çalışma şekli bu mu olmalıydı diye. Arkadaşlar kimse bizi sınamasın. Kimse bizden daha Atatürkçü değil, kimse bizden daha solcu değil, kimse bizden daha devrimci değil” diye konuştu.

“Hayır’ı Koruyacağız”

CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz de; “Ülkemizin en önemli, en zor seçimini geçirdik. Bu dönemde partililerimiz dışında bize güvenen, inanan hayır oylarını bizimle birlikte yükselten bir hayır cephesi oluştu. Bizlere düşen, bize inanan bu insanları bu dönemden sonra dimdik ayakta ve birlikte, beraberlik içinde tutmak… Bu görevimizi de hakkıyla yerine getireceğiz” dedi.

Son olarak söz alan CHP MYK Üyesi Suzan Şahin de, tüm annelerden, dürüst, çalışkan, vatana hayırlı evlatlar yetiştirmelerini istedi.

Programda konuşmaların ardından, referandum sürecinde en az oğlu kadar çalışan, kapı kapı dolaşıp Hayır’a destek isteyen CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun annesi Cahide Dudu’ya emeklerinden ötürü plaket takdim edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here