Dudu; “Hatay Cazibe Merkezleri Programı’na Alınsın”

0
66

mevlut-dudu-9CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu; “Hatay Cazibe Merkezleri Programı’na Alınsın”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Hatay’ın 678 sayılı KHK kapsamında kurulacak Cazibe Merkezleri Programı’na alınması için soru önergesi verdi. Programın uygulanacağı illere ilişkin Bakanlar Kurulu kararının henüz yayımlanmadığını, ancak Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinden 23 ile uygulanacağı yönünde haberler çıktığını vurgulayan Dudu, Hatay’ın da kapsama alınmasını istedi.

CHP’li Vekil Dudu, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ilan edilecek illere yatırım yapacak işverene arsa, enerji ve nakdi taşınma desteği verileceğini vurgulayarak, Hatay’ın Suriye’deki iç savaş nedeniyle yaşadığı ihracat ve işsizlik sıkıntısına dikkat çekti.

Dudu, Suriye’deki işsizliğin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, yüzde 16.4’te olduğunu belirtirken demir çelik sektöründe yaşanan kan kaybına işaret etti. Dudu, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Nursan Çelik’in üretimi durdurduğunu ve 1000’e yakın işçiye ücret veremediğini anımsattı. Hatay’ın ihracatında 2016 yılında dramatik bir kan kaybı yaşandığını söyleyen Dudu, narenciye sektöründeki sorunun da büyüdüğünü söyledi.

Türkiye’deki 3 milyonu aşan sığınmacının yüzde 14.6’sının Hatay’da olduğunu, bunun ekonomik, sosyal ve kültürel sorunları ağırlaştırdığını kaydeden Dudu, kapalı sınır kapılarından kaynaklı ekonomik daralmaya da işaret etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here