Dudu; “Darbe Gecesi Sivil Vatandaşa Silah Dağıtıldı mı?”

0
178

mevlut-dudu-5CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Darbe Gecesi Sivil Vatandaşa Silah Dağıtıldı mı?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, 15 Temmuz gecesi sivil vatandaşlara silah dağıtıldığı iddialarını meclis taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergede Milletvekili Dudu şu ifadelere yer verdi;

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önünde polis ve darbeci FETÖ mensupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu sırada darbeyi engellemek isteyen yüzlerce vatandaş Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne gelmiş ve darbeci FETÖ mensuplarına karşı kalkan olmuştur. FETÖ mensuplarının vatandaşlara tanklardan ve uçaklardan ateş açması sonucunda birçok vatandaşımız yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştır.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı gece Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde sivil vatandaşlara tabanca ve makineli tüfek gibi ağır silahların kimlik göstermek şartıyla dağıtıldığı ifade edilmektedir. Bu bağlamda;

1-15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece sivil vatandaşlara Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından silah dağıtıldığı iddiası doğru mudur?

2-Kimlik göstermek suretiyle sivil vatandaşlara dağıtılan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün envanterine kayıtlı olan silah sayısı nedir?

3-Darbenin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü envanterindeki kayıp silah sayısı nedir?

4-Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün 6 Eylül 2016 tarihinde Çankaya, Altındağ, Ulus-Çankırı, Hıdırlıktepe, Sincan, Gölbaşı Yenimahalle’de 8 bin 500 polisle yaptığı bu Huzur Operasyonu’nun amacının Emniyet envanterindeki kayıp silahları bulma arayışına dayandığı iddiaları doğru mudur?

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here