Dostumun Doğum Günü

0
51

Değerli Dostlarım, anlatmaya çalışacağım dostumun, doğum tarihini “6 Ocak” olarak biliyorum. Ancak bu sanat ve kültür sayfasını bir-iki gün önce veya sonra da okuyabilirsiniz. Bence hiçbir sakıncası yoktur.

Ömrümün son 17-18 yılı aynı amaç uğruna beraber geçti diyebilirim. Neden “diyebilirim” dedim bilmiyorsunuz? Dost olarak kabullendiğim insanlarla sık-sık görüşmem! Bu şekilde “dostluğun ömrü” belli bir zamana kadar devam eder. Buna çok dikkat ederim.

Gerçekten gönülden seviyorsan, dostlarda özellik aranmaz. Fakat bazı yaklaşımları, özellikleri dostluğa katkısı olmasa bile, hep artıdır.

Dostum Rızkullah Terbiyeli, yıllar önce gözünü karartıp bu işe girişmeseydi, muhtemelen böylesine etkileyici, kararlı, tavizsiz, dobra-dobra bir gazeteyi okuyamayacaktınız. Diğer çalışanların da gazetemizin söz sahibi olmasında etkili olduklarını söyleyebilirim ama asıl “itici güç” Sayın Rızkullah Terbiyeli’dir. Bunun altını çizerek söylüyorum.

Değerli okurlarım, doğum günlerinin kendine has özellikleri vardır bildiğiniz gibi. Birkaç gün önce yeni yılı idrak edip yaşamaya başladığımız gibi.

Bu yeni ve belli günlerde insanlar ne yaparlar dersiniz? Öncelikle ve ivedilikle, geride bıraktığı yılların ve yaşamakta olduğu yılın, nasıl geçmesi gerektiği konusunda muhasebe yapar. Eksiler artılar tabi ki olacaktır ama bundan böyle artıların daha fazla olmasına dikkat eder, buna özen gösterir.

Sayın Terbiyeli ile aynı kuşaktanız. Ay farkıyla önde olabilirim ama yinede herkes sırasını bilecek. Herkesten önce acele etmeye gerek yok. Çünkü yıllar önce cennet-i mekân yoldaşlarımı toprağa verdim. Acıları hala yüreğimde! Başka bir dostumun acısına katlanacağımı sanmıyorum.

Yandaki şiiri de özellikle kendisi için yazdım. İçeriğinde bazı öneriler var. Bunlar dostça tavsiyelerdir aklında bulunmasını istedim.

Bu vesile ile Dostum Rızkullah Terbiyeli’nin nice doğum günlerinde yazabilmek dileklerimle, kendisine nice huzurlu doğum günleri ile birlikte, sağlık, afiyet ve de mutluluklar dilerim.

Mutlu olun, Mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Gönül Köşemden

DOST ACISI!

Sığınarak dostluğuna
Bir şeyler söyleyeceğim
Sana…
Şu fani dünyada
Dost acı söyler
Anlamana…
Her şeyin ömrü kısa,
İnsanların da…
Bir dost bulduğunda
Sık sık görüşme,
Ama,
Sarıl ona,
Zor günlerin adamına,
Her şeyini vermiştir
Kara toprağa,
O dostların da
Duaları kabul olur
Tanrı katında…
Bu anlatacaklarım
Terbiyeli dostuma,
Akıl verdiğimi sanma
Acıların
Doruğundan geliyorum,
Umarım,
Darılmazsın bana…
Kalbin dinç olsun daima
Tüm mevsimlere de
Bahara da…
Kalp gözün kapanmaya
Ağlasan da, sızlasan da,
İçini sıkıntı kaplasa da
Yüreğin kanamış olsa da,
Dört elle sarıl yaşama,
Bu anlattıklarım
Yaşam sevinci olsun sana…
Sakın mazeret arama,
Ararsan bittiğini anla,
Mutluluğu
Sımsıkı yakala,
Sakın gönül koyma dostuna
İyi bir dostunun
Yazdığını anla…
O, seni
Evlat acısından
Uzak tuta…
Allah’ın selamı
Üzerine ola…
Öcal

Günün Sözü

Baharda Sevmesen Kışın Donarsın

Öcal’dan İnciler

Tüm Dostlarıma İyi Dileklerimle!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here