Dörtyol’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü Kutlandı

0
301

dörtyol kurtuluş1Başkan Savaş; “Dörtyol’umuzda Yanan Meşale Cumhuriyetimiz ile Sonuçlandı”

Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü coşkulu törenlerle kutlandı. Kutlama törenine Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ve Mevlüt Dudu, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Dörtyol Karargâh Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür Türkan,  Cumhuriyet Başsavcısı Resul Narin, Daire Amirleri ve  Kuvayi Milliye Üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Tören İstasyon Caddesi’ndeki Atatürk Anıtına, çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneğine üye bir grup Kuvai Milliye’ci tarafından, Dörtyol Hükümet Konağının temsili Milis Kuvvetlerinden teslim alınması ve Hükümet konağına Türk Bayrağının çekilmesinin canlandırıldığı gösterinin ardından Kaymakam Recep Soytürk Kuvayi Milliye Üyelerine çiçek sundu.

dörtyol kurtuluş2

Törende bir konuşma yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Yıllar önce Kara Mehmet Çavuş ve Kara Hasan Paşa gibi kahramanların bize yaşattığı o büyük direniş destanı milletimizin de kurtuluşunun ilham kaynağı olmuştur” dedi.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da; “Bayrağımızın Dörtyol’da yükseldiği gün hepimize kutlu ve mutlu olsun. Kurtuluş Savaşı içerisinde atılan ilk kurşunun, yanan ilk meşalenin, ilk haykırışın, bağımsızlığa ilk adım atışın ve Anadolu’daki Kuva-yi Milliye hareketinin şuurunun oluştuğu yerdir Dörtyol. Buradan atılan ilk kurşun ile tüm Anadolu’ya dalga dalga yayılan bağımsızlık ruhu ve vatan aşkı bizi bugünlere kadar getirdi.

dörtyol kurtuluş3

Dörtyol’umuzda yanan bu meşale Cumhuriyetimiz ile sonuçlandı. Burada verilen onurlu mücadelenin sonucunda şanlı bayrağımız hala ışıl ışıl dalgalanmaktadır. Bu topraklarda zorbalığa yapılan başkaldırının neticesinde İstiklal Marşımız yazıldı. Bu şanlı zaferlerin öncesinde yaşanan o günleri Allah bir daha bize yaşatmasın” diyerek sözlerini tamamladı.

Kutlama programının devamında ilkokul öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu halk oyunları gösterisi herkes tarafından beğeniyle izlenirken ilçe genelinde düzenlenen şiir, koşu ve okuma yarışmalarında dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine hediyeleri verildi.

Kutlama töreninin sonunda alandan ayrılan Başkan Savaş, kutlamalara devam etmek için Dörtyol Garnizon Komutanlığı’nda vatani görevini yapmakta olan askerlerimiz ile buluştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here