Dörtyol’a ‘İlk Kurşun Müzesi ve Atatürk Evi’

0
1198

Vali Lekesiz, Restorasyon Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Dörtyol ilçesi Özerli Mahallesi’nde bulunan ‘İlk Kurşun Müzesi ve Atatürk Evi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Gerçekleşen incelemelerde Vali Lekesiz’e, Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, ilçe Belediye Başkanı Fadıl Keskin ile Kuzuculu, Yeşilköy, Karaköse, Yeniyurt ve Altınçağ Belde Belediye Başkanları da eşlik etti.

Devam eden çalışmalarla ilgili olarak teknik elemanlardan bilgi alan Vali Lekesiz, tarihi binanın mimari dokusunun korunarak restore edilmesine özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Müzede, Milli Mücadelede Dörtyol’da ilk kurşunun atılmasında öncü olan kişilerin balmumu heykellerinin yanı sıra döneme özgü materyaller de sergilenecek.

Şair Cemil Meriç’in Doğduğu Evi de Ziyaret Etti

Vali Lekesiz, bazı incelemelerde bulunmak üzere  gittiği Reyhanlı ilçemizde ise yazar, şair ve düşünür Üstad Cemil Meriç’in doğduğu evi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Restore edilerek müze haline getirilmesi düşünülen evin şu anki sahipleri Suat ve Eşref Karaca kardeşlerle görüşerek, yazarın hayatı ve kişiliği üzerine bir süre sohbet eden Vali Lekesiz, evin müze olarak ilçeye kazandırılacak olmasının önemine dikkat çekti. Lekesiz; “İnsanlığın ortak tarihine çok fazla katkıda bulunmuş bir millet olduğumuz halde ne yazık ki kendi değerlerimizin yeterince farkında değiliz. Ülkemizin yetiştirdiği büyük bir şair, yazar ve düşünür Cemil Meriç’in doğduğu bu evin müze haline getirilmesi; gençlerimizin değerli büyüklerimizi tanımaları, Reyhanlı ilçemizde ilk müze olması ve ilçemizin gelişmesine katkı sağlaması, sahip olduğumuz değerlerin ortaya çıkarılması açısından büyük önem taşıyacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here