Doğa Yürüyüşünde Bir Marka Olan Turkuaz 10 Yaşında!

0
286

Doğal güzellikleriyle zengin bir coğrafyaya sahip Hatay’ın ilk doğa yürüyüş grubu olan Turkuaz Doğa Yürüyüşçüleri 10’uncu yılını kutluyor.

2009 yılı Ekim ayında başlayan Turkuaz doğa serüveni, Hatay’ın başta doğal güzellikleri olmak üzere zengin kültürel yapısını keşfetmemize büyük pay sahibi olduğunu gösteriyor.

Samandağ Çevlik’ten Erzin’e kadar 10 yılda yüzlerce bölgeyi ve yürüyüş alanını, doğa yürüyüşlerinde bir araya gelerek keşfetmenin ve doğa sevgisi olan insanlara aktarmanın haklı gururunu yaşayan Turkuaz Doğa Yürüyüşçüleri bu başarısını özel etkinliklerle taçlandırıyor.

Sosyal Yardımlara Öncülük

Özellikle genç kuşaklara doğa sevgisini aşılamayı hedefleyen ve bugüne kadar çeşitli sosyal yardım organizasyonları düzenleyen grup, son olarak Arsuz ilçesine bağlı Nergizlik Ortaokulu öğrencilerinin spor faaliyetlerinde kullanması amacıyla spor kıyafeti ve malzemesi yardımında bulundu.

Çevre bilincinin ve doğa sevgisinin oluşmasında önemli pay sahibi olan Turkuaz Doğa Yürüyüşçüleri, kurucusu Ahmet Özcan ve kaptanı Arif Kaya’nın önderliğinde özellikle Hatay’ın zengin coğrafyasını tanımamıza yardımcı oluyor.

Doğa ve yürüyüş konusunda birçok fotoğraf, yazı, makaleler ile geniş kitlelere ulaşmayı başaran ekip, bu tür faaliyetlerin Hatay’ın geneline daha çok yayılması gerektiğini vurguluyor.

Organizasyonların Değişmez Grubu

Turkuaz Doğa Yürüyüşçüleri, Arsuz Kaymakamlığınca organize edilen ve Türkiye genelinde büyük ilgi gören Arsuz Doğa Sporları Festivaline (ArsuzFest) de 3 yıldır aralıksız olarak katılarak doğa keşiflerinin vazgeçilmez ekibi haline geldi. Ekip, son olarak 29 Eylül’de, Hassa Belediyesinin organize ettiği Hassa Çardak Yaylası doğa yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Ekip kaptanı Arif Kaya, Turkuaz Doğa Yürüyüşçüleri olarak bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini ve amaçlarının ilk yürüyüşten bugüne doğasever arkadaşların katkısıyla Hatay genelinde doğa yürüyüşlerinin yaygınlaşması için çaba gösterdiklerini belirtti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here