Diyet, Sporla Fayda Sağlar (4)

0
55

Değerli okurlarımız, nedense kilo almak kolay da vermeye gelince oldukça sıkıntılı işler yapmak zorundayız. Yürümek, koşmak ve diyet bunlardan bazıları… Yaptığımız spor, kalori harcamak adına değil, sindirim sistemine yardımcı olmak için yapılmalıdır.

Sadece kalori harcamak adına yaparsanız, spor sonrası ağırlığınızda bir azalma mutlaka görürsünüz. Fakat bu azalma kesinlikle istediğimiz bölgelerden (Kalça, göbek, basen) olmaz. Ancak bu bölgelerde de bir azalma görülür, bu azalma o bölgelerdeki su kaybı ile sınırlıdır. Kalori kaybetme endeksli yapılan sporları bıraktığınız anda, kaybettiğiniz kiloları kısa sürede geri alırsınız. Spor sindirim sistemini güçlendirmek için yapılmalıdır.

Şayet, sporu, kas dokusunu arttırmak amacıyla yaparsanız, işte o zaman kalça, göbek, basen yağlarından kurtulursunuz. Fakat burada yağlar kasa dönüşmez. Burada yağlar çünkü kas, yağ dokusundan oluşmaz. Spor yapanlar protein takviyesi kullanırlar, proteinli gıdalarla beslenirler. Bu sayede kas dokuları artar, göbek, kalça, basen yağları kaybolur.

Şu ana kadar anlattıklarım belli yerlerinizdeki yani göbek, kalça, basende oluşan yağ katmanına bakış açınızı değiştirmekti. Bu yağların hangi maksatla geldiğini, nedenlerini bilirsek, onlardan kurtulmak için de doğru davranışlarda bulunur ve hayal edemediğimiz kadar kolaylıkla kalça, göbek, basenlerinizden kurtulursunuz.

Bu bölgelerdeki yağlarınız mademki bizi desteklemek ve beden yapımızı ayakta tutmak için oluştu, o zaman sizlerde sağlıklı besinler yiyerek, hareket edip yediğimiz besinlerin sindirimini sağlayarak bedeninize destek olmalısınız. Bedeniniz de bu desteğimizle kendi yapısını sağlamlaştırsın ve bu yağ halkasına ihtiyacı kalmasın. Sonunda da ideal ölçüleriniz neyse ona kavuşmuş olursunuz.

Yine de bazı şeyleri yanlış yaptığınızı düşünüyorum. Bazı sanatçılar kilo vereceğim diye aç acına dolaşırlar. Aynaya baksalar tanınmaz halde olduklarını görürler. Şunları söylemeye çalışıyorum. Sporda yüksek enerji isteyen bir hareketi bedenimiz ancak kas deposunda birikmiş glikojen depoları ile yapabilir. Kilo vereceğim diye gıda ve enerji alımı olmaz ya da yetersiz kalır, fakat hareket aynı şekilde devam ederse, cilt altında olan bej yağlar devreye girer.

Bedenimiz enerji ihtiyacını bu dokulardan sağlar. Bu nedenle diyet ve sporu birlikte yaptığımızda kilo verirsek öncelikle yüzümüz çöker ve cilt altı yağları azaldığı için cildimizde gevşeme olur.

Enerji alımı halen yetersiz olursa bedenimiz enerji ihtiyacını bej yağlar dışındaki dokularla tamamlamaya çalışabilir. Böyle olursa, bağ dokumuz hasara uğrar ve bedenimizde aşırı bir sarkma meydana gelir. Ancak, bedenimiz bu imkânları tüketir ve hala enerji ihtiyacı devam ederse, sıra göbek ve kalçaya gelmiştir. Bu noktada onlar da erimeye başlar.

İlk bakışta hoşa giden bir yaklaşım ama sağlığınız sıfırlanmaya başlamıştır. Öyle an gelir ki, “Neden bu hale geldim” diyebilirsiniz. Kilo vermeyi zamana yayın, aç kalmaktan vazgeçin, hep saplıklı olun.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here