Diyet, Sporla Fayda Sağlar (1)

0
72

Değerli okurlarım, “Ağaç yaş iken eğilir” atasözümüzden yola çıkıp, okurlarımın büyük bölümünün dileklerini yerine getirmek istiyorum. Aslına bakarsanız genel olarak herkesin sorunu aynı ama bazılarımız doymak için ekmek yiyoruz unlu maddeler de buna dâhil. Bazılarımız da fit bir vücuda sahip olabilmek için unlu maddelerden kaçıyor ya da az tüketmeye özen gösteriyoruz.

Birçok okurlarım diyerek söze başladım ya. Sorunlar şikâyetler hep aynı kavşakta kesişiyor ve beyin algılarının da aynı güzergâhta olduğunu söyleyebilirim. Şikâyetlerin özü şu! Spor yapıyorum, zaten yıllardan beri diyetteyim, ama yine de kalçamda, göbeğimde ve basenlerdeki yağları eritemiyorum. Konuya bakışımız göze alındığında “iş mi yani Allah aşkına” diyenlerimiz de olacaktır. Tabi ki biz öyle düşünüyoruz ve verilen emeğin bir karşılığı olmalı tezini savunuyoruz.

Bu anlattıklarım daha ziyade bayan okurlarımın ısrarla üstünde durdukları konular ve tamamen de haklılar. Diğer okurlarım da aynı dertten muzdaripler, nedense istekler ifadeler oldukça mütevazı ve biraz da rica yollu. Her halükarda onlara bir şeyler söyleyebiliyorum ama bayanlara aynı ifadeleri kullanamam doğal olarak.

Koşullar ne olursa olsun, katı kuralları diyetin karşısındayız ve herkes için yürüyüş sporunun en iyi olduğunu da tavsiye edeceğim. Spor yaparken de, beslenirken de, dinlenirken de sağlıkla ilgili yazdığım makaleler. Belli bir kesime değil, herkese hitap ediyor ve herkes için de sonuna kadar geçerlidir.

Kalça, göbek ve basenlerde ki yağlar neden erimiyor ve neden fit bir vücuda sahip olunamıyor, bunların nedenlerini ve yapılan yanlışları yarınki sayımızda anlatacağım. Diyet, beslenme ve sporda, kadın erkek söz konusu değildir. Burada insan önemlidir, insanların mutlu olmaları ön plandadır. Gösterişli bir vücuda sahip olanların mutlu olduklarını söylememiz mümkün değildir.

Bu aşamada, okurlarımın yürüyüş sporlarına yeni başladıklarını kabul ediyor ve önerilerimi de o şekilde sunacağım. Aynen uygulayacağınızdan kesinlikle eminim. Çok soğuk havalarda ve yağışlı günlerde spor yapmayı katiyen düşünmeyin söyleyeceklerim, açık havada ve elverişli iklim için geçerlidir. Spor salonları düşünenler için her şey müsait.

Boş mideyle spor yapmanın bir faydasını göremezsiniz. İş durumunuza göre sabahları spor yapacaksanız bir şeyler atıştırın. Yürürken vereceğiniz tempoyu da kendiniz ayarlayın. Bir eşofman, rahat bir lastik ayakkabı, güneşli havalarda bir şapka… Yürüyüşün malzemesi bunlardır. Eskisi, yenisi söz konusu değildir. Yürürken kalabalığı tercih etmeyin. Konuşmalar başlar, yanıtlamak zorunda kalırsınız, bu da kondisyonunuzu düşürür. Ayrıca herkesin bir temposu vardır ve utmak zorunda kaldığınızda çabuk yorulursunuz.

Makalemizin akışı içinde yine bazı önerilerim olacak doğal olarak. Yarınki sayımızda bayanlar için esaslı önerilerim olacak ve hak vereceklerimi tahmin ediyorum. Yarın görüşmek üzere!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here