Dingil; “Cumhuriyetimizin Kurulmasıyla Türk Milletinin Varlığı Ebedileşmiştir”

0
95

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Cumhuriyetimizin Kurulmasıyla Türk Milletinin Varlığı Ebedileşmiştir”

Zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımızın ardından 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü önümüzdeki Pazar günü tüm yurt genelinde ve kentimizde de coşku ve gururla kutlanacak.

Bu kapsamda İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Arsuz Belediye BAşkanı Nazım Culha da birer açıklama yaparak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıl dönümünü büyük bir heyecan, sevinç ve coşkuyla kutladıklarının altını çizen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı ‘Kurtuluş ve İstiklal’ ateşiyle başlayan mücadele, Cumhuriyet’in ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk milletinin ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir. Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişinin sembolüdür. Hepimizin ortak kazanımı olan Cumhuriyet, bugün sahip olduğumuz tüm zenginliklerin adıdır. Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 94’üncü kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu cennet vatan topraklarının bütünlüğü ile Cumhuriyeti korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Büyük Zaferin Sonucudur

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, 29 Ekim’in Cumhuriyetle birlikte, bağımsız ve başı dik bir ulusun yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği tarih olduğunu vurgulayarak; “Milletimizin büyük bir iman ve inançla, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emsali görülmemiş bir şekilde verdiği bağımsızlık mücadelesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, tüm olumsuzluklara rağmen kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruyacak, huzur ve refah dolu yarınlara taşıyacaktır.

Cumhuriyetimizin 94. yılını kutladığımız bugünlerde geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüme azmi ve kararlılığı içindeyiz. Çünkü Cumhuriyet; Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu nedenle vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz” diyen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızın 94. yıldönümünü yürekten kutluyorum. Cumhuriyet’e ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here