Dijital Teknolojinin Melekleri Zirveye Yürüyor

0
124

Yeni nesil teknoloji ve dijital dünyasının genç temsilcilerinden, Age Provocateur şirketinin yöneticileri Gülşah Erdener Akın ve Duygu Birecikli’nin çalışmaları Dijital teknoloji ve bilişim dünyasında ses getirmeye başladı. İş dünyasının önemli ve saygın referans medya mecralarından biri olan FORTUNE Dergisi, sosyal medya yayın kurumunda Age Provocateur şirketinin kurucu genç girişimci ortaklarını “Teknolojiyi Demokratikleştirmeyi Hedefliyorlar” başlığıyla sayfalarına taşıdı.

İş dünyasının sayılı şirketlerini, dijital teknoloji ve bilişim yazılımcıları ile buluşturan şirketin ortaklarından İskenderunlu genç girişimci Gülşah Erdener Akın, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Mega Radyo’da usta gazeteci Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu Panorama Programının canlı yayın konuğu olmuş ve “Yeni Nesil Dijital Dünya” konusunu gündeme getirmişti. Cesur girişimcilik ruhuyla yeni kuşağın başarılı, parlak ve zeki genç temsilcilerinden olan Gülşah Akın, arkadaşı Duygu Birecikli ile birlikte kurdukları Age Provocateur şirketinin adını adım adım zirveye taşıyorlar.

“Gelecek Nesiller İçin Teknoloji”’ fikriyle yola çıkarak Türkiye’de çok başarılı yazılımcılar ile iş birliği yapan Age Provocateur teknolojiyi ve yazılımları şirketlerle buluşturarak Türkiye’nin teknoloji ve yazılım alanındaki çalışmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Gülşah Akın ve Duygu Birecikli tarafından kurulan Age Provocateur Türkiye’nin dört bir yanından farklı alanlarda hizmet veren bilişim firmalarını şirketlerle buluşturuyor ve en küçük yazılım ihtiyacından en zor, inovatif ve kapsamlı yazılıma kadar şirketlerin ihtiyacına özel hizmet sağlıyor.

Age Provocateur Kurucu Ortağı Gülşah Akın; “Türkiye’de tüm yazılım çalışmalarının en iyi haliyle yapılabildiğini şirketlere aktarmak ve yazılımcıları şirketlerle buluşturmak üzerine çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinden, Kahramanmaraş’tan, Antalya’dan, Gaziantep’ten, İzmir’den Ankara’dan 60 bilişim şirketimiz var. Amacımız şirketlerin ihtiyacına uygun bilişim şirketini projeye dâhil ederek hem yazılımcı ekibin yeteneğini şirkete aktarmak hem de şirketin ihtiyacını çözüm ortaklarımız olan yazılımcı ağımızdan çözmek. Bu şekilde firmaların endüstri 4.0’a adapte olması, dijital “dönüşüm” süreçlerini tamamlamaları için onlara bir yetenek havuzu sunuyoruz. Yazılım geliştiricilerin, dünya çapında yazılımlar yaptıklarını duyurmaları ve daha iyisini, daha yenisini, en yenisini yapmaları için çalışıyoruz” dedi.

İskenderun’da ticaret, spor ve sosyal ortamın yanı sıra medya camiası içinde de tanınan, sevilen eski milli boksör Nuri Erdener’in kızı olan başarılı genç girişimci Gülşah Erdener Akın, Dünya genelinde Türk yazılımcılarının büyük firmalar ile yaptıkları uluslararası anlaşmalara tanık ve vesile oldukça mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Fortune dergisine konuşan Age Provocateur diğer kurucu ortağı Duygu Birecikli faaliyetleri ile ilgili olarak; “Ülkemiz ekonomisinin kalkınmasında teknoloji ve yazılım konusunda markalaşmak ve yazılım ihraç eden bir ülke haline gelmek büyük önem taşıyor. Uluslararası boyutta ilgi gören pek çok başarılı projenin arkasında Türk yazılım geliştiricileri yer alıyor. Türk yazılım geliştiricilerinin yaptıkları işleri, becerilerini göstermek üzere yola çıktık. Küçük, büyük demeden sektör bağımsız olarak tüm firmaların ihtiyaçlarını karşılayabilecek yazılım ve teknoloji çözümlerini çözüm ortaklarımız kanalıyla Age Provocateur güvencesiyle üretiyor ve sunuyoruz. Teknolojiyi bu anlamda demokratikleştiriyoruz diyebiliriz. Doğru projeyle temsil ettiğimiz doğru yazılımcıyı buluşturuyoruz” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here