DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar; “Türk Gençliği’nin Bayramı Kutlu Olsun”

0
86

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DASİFED) Başkanı Mehmet Kılıçlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajda Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” dediği Türk Gençliği’ne çağdaş uygarlık yolunda çok iş düştüğünü belirterek bayramlarını kutladı. Kılıçlar, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

19 Mayıs 1919 Türklerin Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin, egemenlik ve bağımsızlığının başlangıcı olan tarihin akışını değiştiren dönüm noktalarından biridir. 19 Mayıs 1919 tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Ulusu’nun küllerinden yeniden doğduğu, kurtuluş meşalesini Samsun’da yaktığı tarihi gündür. Bu gün, 1933 yılından beri Türk Ulusu’nun gelecek güvencesi olan Türk Gençliği tarafından, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Büyük Liderimiz Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir.” diyerek sonsuz güvendiği Türk Gençliği bugün de vatanını, ulusal bütünlük ve bağımsızlığını, laik-demokratik Cumhuriyetini, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak için üzerine düşen görevleri her koşulda yerine getirecektir. Fikri hür, vicdanı hür Türk Gençliği’nin çok çalışarak ülkemizi çağdaş uygarlık yolunda, bilim ve teknoloji alanında daha ileri seviyeye götüreceklerine olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak ulusal kurtuluş mücadelemizi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kahraman şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyor, ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutluyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here