Cumhuriyet’imizin 94’üncü Yılı Coşkuyla Kutlandı

0
376

Kaymakam Soytürk; “Cumhuriyet, Tarihimizin En Büyük Çağdaşlaşma Hamlesidir”

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümü İskenderun Kaymakamlığı tarafından tertip edilen resmi törenlerle kutlandı.

29 Ekim 2017 Pazar günü ilk olarak Kaymakamlık binasında, tebriklerin kabulü ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Bulvarındaki törenlerle devam etti.

Törene, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Dz. Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3.Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, askeri erkân, emniyet personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ilk olarak, Kaymakam Recep Soytürk, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil, tören aracı üzerinde halkı ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.

Daha sonra günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Kaymakam Soytürk, Cumhuriyetimizin, azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik, beraberlik ve egemenliğin sembolü olduğunu vurgulayarak; “Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz müstesna bir mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz, Cumhuriyetimizin 94’üncü yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik beraberlik ve egemenliğin sembolü olmuştur. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur. Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir ivme kazanmıştır. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in koyduğu “Muasır Medeniyetler Seviyesinin Üzerine Çıkarma” hedefini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürme çabası içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ülkemizin yakalamış olduğu kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenlerin, ülkemiz ve milletimizin birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını bozmak ve halkımızın huzuruna kast etmek için çaba gösterdiklerini de sözlerine ekleyen Kaymakam Soytürk; “Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan yüce devletimiz ve aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 94’üncü yıldönümünde milletimizin sahip olduğu tüm değerlerle hissettiği bu coşku ve heyecanının gönül dünyasından hiç eksik olmamasını temenni ediyor, bu müstesna günde Cumhuriyet’i “En Büyük Eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu aziz vatanın bütünlüğünü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle Cumhuriyet Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine yönelik şiirler okundu. Törende daha sonra bayram dolayısıyla düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar tören geçidiyle sona erdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here