Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları, Naciye Tekin ve Arif Bülent Alkan

0
131

Tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından hemen sonra, portatif tribünlerden güçlükle inmeye çalışan yaşlı bir teyze gözüme takıldı. Hemen teyzemin peş peşe fotoğraflarını çektim. Niye yalan söyleyeyim ilk etapta teyzeyi tanıyamadım. Gazeteci arkadaşım Halit Sapmaz’ın sosyal medyada, özelden yazdığı not ile yaşlı teyzenin hayırsever Naciye Tekin, yanındaki bayanın da kızı ve yine hayırsever Suna Tekin olduğunu öğrendim. Hatırlanacağı üzere 2011 yılında Naciye-Suna-Oktay Tekin Anaokulu bu hayırsever ailenin katkılarıyla eğitim ve öğretime başlamıştı. 2014 yılında ise bu kez Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu eğitim ve öğretime başladı.

*Dönemin Hatay Valisi, Tekin Ailesi’nden Övgüyle Söz Etmişti

2014 yılındaki İlkokul açılış töreninde dönemin Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, aileyi özetle şöyle tanıtmıştı,“Naciye Hanımefendi eşini kaybettiğinde kızları Suna Hanım henüz ortaokulda ağabeyi Oktay Bey liseli yılların başındaydı. Naciye teyze Anadolu’da birçok örneğini gördüğümüz gibi çocuklarını muhtaç etmemek için gecesini gündüzüne katıp dikiş dikip çocuklarını okutmaya çalışan ve ‘bizim çocuklarımız okursa daha güçlü bir Türkiye müreffeh bir Türkiye olur’ diye zamanından rahatından sağlığından feragat eden bir teyzemiz. Emekleri boşa gitti mi? Çok şükür boşa gitmemiş kızı Suna hanımefendi öğretmen olmuş şimdi emekli. Oğlu Oktay Bey de okumuş profesör doktor olmuş Amerika’da hala çalışmalarına devam ediyor. Bu aile evlerini satarak ellerinde avuçlarında ne varsa bu okulu yaptı. Suna Tekin hanımefendi dikkat ederseniz kolunda bir tane bilezik yok. Bileziklerini satarak yaptı. Değerli hocamız Prof. Dr. Oktay Tekin Beyefendi de maaşından biriktirdikleri ile katkıda bulundu. Yetmedi kredi çekti onunla yaptırdı. ‘Maaşımdan nasıl olsa öderim’ dedi. Bu üç değerli insana içten yürekten gönülden teşekkür ediyorum.”

*Naciye Tekin Zor Olanı Seçti

İşte bu hayırsever Naciye teyzemiz ve kızı Suna, İskenderun sahilindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gelmişlerdi. Naciye teyze rahatsızlığından olsa gerek, yürüme güçlüğü çektiği için muhtemelen portatif tribüne bin bir zahmetle çıkmıştır. Naciye teyze tören sonrası portatif tribünden inerken bile gerçekten bir hayli zorlandı. Bu anlarda İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul Bey, kızı Suna ve diğer bir beyefendi Naciye teyzeye yardımcı oldular. Naciye teyzenin hasta haliyle Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılıp, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna katkı verme isteği, beni gerçekten duygulandırdı. Zahmete girmeden, yorulmadan, evinde oturup, ayağını uzatmak ve TV seyretmek varken, Naciye Teyze zor olanı seçip törene katıldı.  Sonrasında, fotoğraf karelerinden de anlaşılacağı üzere bir hayli zorlanarak tören alanını terk etti.

*Yüreğinize Sağlık Hayırsever Tekin Ailesi…

Teşekkürler Cumhuriyet sevdalısı, hayırsever Naciye Tekin. Teşekkürler Cumhuriyet Öğretmeni Suna Tekin ve yine teşekkürler Oktay Tekin. Özetle yüreğinize sağlık hayırsever Tekin Ailesi. Sizler eğitim ve öğretime, hayırseverliğe ve Cumhuriyete bu denli sahip çıkarsanız, bu Cumhuriyet, bir asra ulaşır ve inanın sonsuza dek yaşar. Ellerinden öpüyorum Naciye Tekin teyzem. Ve sana selam, sevgi ve saygılarımı yolluyorum. Ailenin diğer fertlerini de unutmuyor onlara da saygılar sunuyorum. Yaşama veda eden, aile reisi, eş ve babaya da rahmet diliyorum…

(Naciye Tekin fotoğrafları: Doğan SÜSLÜ)

*Bayrak Dağıtarak, Bayrama Katkı Sunan İsim Arif Bülent Alkan

Yıllardır Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, kendi cebinden aldığı yüzlerce Türk bayrağını dağıtarak katkı sunan Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı Arif Bülent Alkan bu yılda, Türk bayraklarını önce çocuklara sonra yetişkinlere dağıttı.  Cumhuriyet sevdalısı Alkan, bayramın coşkulu ve bol Türk bayraklı geçmesine kendince bir katkı sağladı. Fotoğrafta görüldüğü üzere alnı açık, başı dik bu evladı doğuran anayı ve eşiyle beraber oğluna aile terbiyesi veren babayı kutlarım.  Yine Arif Bülent Alkan’a Atatürk, Cumhuriyet ve bayrak sevgisi aşılayan tüm öğretmenleri tebrik ederim. Bu eser sizlerindir sayın öğretmenler. Eğittiniz, öğrettiniz, bayrak, vatan, millet, Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini yeşertip, filiz, fidan, ağaç ve Ulu Çınar yaptınız. Şimdi Cumhuriyetçi Arif Bülent Alkan, aynı sevgileri ve değerleri küçüklerine aktarmaya çalışıyor. Milli düşüncene, değerlerine ve sevdana sağlık! Sen ve senin gibiler oldukça bu Cumhuriyet daha çok yaşar. Sen de çok yaşa Arif Bülent Alkan. Cumhuriyet sevgin sevgimiz, Cumhuriyetin, Cumhuriyetimizdir. Yaşasın Cumhuriyet…