Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Afrin’e Zeytin Fidanı Desteği

0
698

Cumhuriyet Anadolu Lisesi, bahçesine Mehmetçiklerin Afrin’de sürdürdüğü operasyona destek vermek adına zeytin fidanı dikti.

Fidan dikimine, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Bekdemir Boğmak, fidan dikiminin mimarı Tarih Öğretmeni Salim Dağlı, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yanmaz, Orman İşletme Bölge Şefi Mehmet Başaran, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ve öğrenciler katıldılar.

Şehitlerimiz Zeytin Fidan’larında Yaşayacaklar

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Bekdemir Boğmak, Mehmetçiklerin Afrin’de sürdürdüğü operasyona destek vermek adına zeytin fidanı dikimi öncesi yaptığı konuşmada: “Afrin harekatında orada olamıyoruz, bu nedenle bizde manevi olarak destek vermeye karar verdik. Konunun mimarı Salim Dağlı, hocamıza huzurunuzda teşekkürlerimi iletiyorum. Aziz şehitlerimizin hatırasını birer zeytin fidanı ile yaşatalım istedik. Sınır güvenliği ve bölge halkının güvenliği için devam eden mücadele de yüreğimiz ve dualarımız daima onlarladır.

Şehitlerimize Allah tan rahmet diliyor, mücadele eden Mehmet çiklerimize gönülden başarılar diliyorum. Ülkemizin barış dolu yarınları için siz öğrencilerimize ilk mücadelenizi, ilk fidanlarınızı bu bahçede dikiyor olmanızdan onur duydum” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi ayrıca Afrin Harekatı kapsamında bu uğurda can veren Mehmetçikleri şehitler abidesi köşesi yaparak ölümsüzleştirdiler. Öğrenciler ayrıca, ellerini kırmızı boyaya batırarak, ‘El izimizle bayrak bizim elimizde’ diyerek el izleriyle Türk Bayrağını boyadılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here