Culha; “Geleneksel Hale Getirmek İstiyoruz”

0
107

Festivaller Şehri Arsuz’da, Yazın Son Festivali de Sona Erdi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’da düzenlenen Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Arsuz’un doğa ve tarihi güzelliklerini de kapsayan festivalde, doğa sporları, su sporları, motokros, yamaç paraşütü ve daha nice spor alanında hem etkinlikler düzenlendi, hem de katılımcılar doyasıya eğlendi. 12 farklı branşta ve 70 kulüpten sporcunun katıldığı etkinlikleri, binlerce kişi izledi. Arsuz’un doğa ve tarihi güzelliklerine sabahları doğa yürüyüşü yapılırken, diğer saatlerde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Balık avlamayı sevenler için yakala bırak, dalmaktan hoşlanan kişiler için tüplü ve tüpsüz dalış, hız tutkunları için motor yarışları, motor akrobasi sevenler için motokros ve daha nice etkinlik gerçekleştirildi.

‘Çocuklara savaş uçakları kullanmayı değil, uçurtma uçurmayı öğretin’ sloganıyla yapılan uçurtma yarışları, hem çocuklar hem de katılımcılara keyifli anlar yaşattı. İl dışından gelen misafirlerin adeta çadır kent oluşturduğu alanda, akşam konserlerin ardından yakılan ateşin başında sabaha kadar eğlence devam etti.

Eda-Metin Özülkü, Gece Yolcuları, Bulutsuzluk Özlemi gibi ulusal ve uluslararası alanda ün yapmış sanatçıların ve müziğini en iyi şekilde yapmaya çalışan yerel rock ve pop gruplarının sahne aldığı akşam etkinliklerinde katılımcılara, adeta müzik şöleni düzenlendi.

“Bu Yıl Arsuz’da Bir Değil, İki Festivalimiz Oldu”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, gerçekleştirilen festivalin ardından değerlendirmelerde bulundu. Hem halkın hem de sporcuların etkinliklere gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını dile getiren Başkan Culha; “Arsuz Belediyemiz ve Arsuz Kaymakamlığımızın ortak düzenlediği ve bu sene ikincisi gerçekleşen Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivalini büyük bir coşkuyla geride bıraktık.

Üç gün boyunca hem sporcuların hem de misafir olarak gelen katılımcıların doyasıya eğlendiği, dolu-dolu bir festival geçirdik. 12 farklı alanda çok sayıda kulüpten yüzlerce sporcunun katılımıyla gerçekleşen etkinlikler, akşam saatlerinde başlayıp gecenin ilerleyen saatinde biten konserler, konser sonrası ateşin yakılması ve onlarca kişinin ateşin başında eğlenerek sabahlaması 3 günün çok iyi geçtiğinin göstergesidir.

Geleneksel hale getirmek istediğimiz bu festival, hatta festivallerin Arsuz’un tanıtımına katkı sağlaması bilinciyle, sadece turizm alanında değil, doğa sporları ve tarihi yapısını da tanıtacak etkinliklerin yapılmasına özen gösterdik ve göstereceğiz.

Bu yıl Arsuz’da bir değil, iki festivalimiz oldu. Biri ColorLife, diğeri de ArsuzFest. Ama bunun yanında tabi ki başka etkinliklerimiz de oldu. Örneğin Uluslararası Drone Şampiyonasının Türkiye ayağı sadece Arsuz’da yapıldı. Bizi dünyada temsil edecek drone şampiyonu burada seçildi. Her sene üstüne koyarak daha fazla etkinliklerle, festivaller yapacağız. Hedefimiz ulusal ve uluslararası alanda Arsuz’un tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirmek. Ben bu vesile ile başta Arsuz Kaymakamlığımız olmak üzere, katkısı olan tüm kurum, kuruluşlara, sponsorlara ve emeği geçen kim varsa hepsine teker-teker teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here