Çöloğlu; “KOSGEB Kredileri Avantaja Çevrilebilir”

0
47

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu; “KOSGEB Kredileri Avantaja Çevrilebilir”

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, KOSGEB tarafından KOBİ ve esnaflara yönelik verilen faizsiz, iki yıl geri ödemesiz kredilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Verilen kredinin “0” faizle ve iki yıl geri ödemesiz olmasının büyük avantaj sağladığını kaydeden Çöloğlu, ihtiyaç sahiplerinin mutlaka başvuruda bulunması gerektiğini kaydetti.

Kredi alanların bunu kendi avantajlarına çevirebileceğini ifade eden Çöloğlu, işyeri hasarsız olanların 200 bin, az hasarlı olanların 300 bin, orta hasarlı olanların 350 bin, ağır hasarlı veya yıkılmış olanların ise 400 bin TL’ye kadar kredi alabileceklerini, bu rakamın KOBİ’ler için 750 bin TL’ye kadar çıkabildiğini belirtti.

Başvuru şartlarından da söz eden Çöloğlu; “KOSGEB’den faydalanabilmesi için esnaflarımızın 6 Şubat’tan önce mutlaka esnaf olmaları gerekiyor. Ayriyeten 2022 yılına ait 75 bin liralık bir cirolarının olması gerekir, bunlar önemli. Emekli olarak iş yeri çalıştıran esnaflarımız varsa bunların da en az 6 ay yanlarında KOSGEB kredileri onaylandıktan sonra sigortalı birini göstermeleri gerekiyor.

Kredi başvurusunda bulunmak isteyen esnaflarımızın yapması gereken şeyler var. Öncelikle esnaflarımızın KOSGEB’in sayfasına kendilerini kayıt yaptırmaları gerekiyor, sonra onu aktif hale getirmeleri gerekiyor. Daha sonra da bütün esnaf odaları esnafları bu konuda bilgilendirdiler istenen belgeler var. Örneğin bizden, sicil kaydını yaptırdıkları yerden alacakları sicil gazetesi, muhasebecilerinden almaları gereken mükellefiyet belgesi. Başka istenen şeyler de var, odalar olarak esnaflarımıza bunları gönderdik.

Kredi en az 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olacak, 3. yılda kredi üçe bölünecek, 3 taksitte tekrardan geri ödenecek. Esnaflarımızın mümkünse bu kredilere başvurmalarını istiyoruz. Bize göre uygun bir kredi, en azından faizi yok, üstelik 2 yıl ödeme yapmayacak. Değerlendirebilirlerse parayı, kendileri için avantaja çevirebilirler.

Biraz da hasar tespitine göre belirleniyor, işyeri hasarsız olan da başvuruda bulunabiliyor. Hasarsız olan 200.000 alabiliyor, az hasarlı olan 300.000, orta hasarlı olan 350.000, ağır hasarlı veya yıkılan 400 bin lira alıyor. Daha üstünde olanlar biraz da KOBİ’leri kapsıyor, 750 bine kadar bu kredilerin limiti yükseliyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here