ÇKD Şube Başkanı Nermin Yıldırım Kara; “1 Mayıs Bir Savunmadır”

0
396

nermin yıldırım kara8İskenderun Çevre Koruma Derneği İskenderun Şuba Başkanı Nermin Yıldırım Kara, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

1 Mayıs’ın Dünyanın her yerinde işçi sınıfının haklarını savunmayı hedef edinmiş bir gün olduğunu kaydeden Kara; “Bu açıdan 1 Mayıs bir savunmadır. Her türlü ayrımcılığa ötekileştirmeye baskıya ve yasaklara karşı, Barış Demokrasi özgürlük için çoğulcu toplumcu Özgürlükçü bir yaşam için alanlarda olacağız. Bugün ülkemizin ekonomik siyasal ve sosyal olarak içinden geçtiği süreçte her zamankinden daha fazla barışa ve adalete ihtiyacımız vardır.

Biz İskenderun Çevre Koruma Derneği olarak, savaşsız sömürüsüz bir dünya kurmanın özlemiyle, Kapitalizmin emek sömürüsüne ekolojik yıkımına karşı dayattığı tüketim kültürünü kutsayıp, daha fazla kar pahasına gölgesini satamayacağı ağacı kesebileceğini biliyoruz.

Tarih boyunca sanayi geliştikçe daha fazla kar daha fazla üretim için doğa ve insan emeği iliğine kadar sömürülmüştür. Kapitalizm hem doğa hem insan katliamıdır. Bu yüzden yapılması planlanan doğa katliamlarına sebep olan tüm kirli projelere karşı mücadele etmek işçi sınıfının ve emek kitlelerinin birincil görevidir diyoruz. Eşitlikçi bağımsız özgür bir Türkiye hayali ile 1 Mayısta yitirdiğimiz emekçilerimizi acılı bir geçmiş ile hatırlıyoruz bu uğurda mücadele edenleri saygı ile anıyoruz. Doğa İle Yoldaş, Kapitalizm ile mücadele diyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here