Civelek; “Sağlıklı Çevre Olmazsa Yaşam Biter!”

0
125

Meslek Odalarından Termik Santrallerle İlgili Toplantı

İskenderun Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (İSMOK), bölgeye yapılan ve yapılması planlanan termik santrallerle ilgili bir toplantı düzenledi.

 İskenderun Belediye Meclis Salonu’nda yaklaşık üç saate süren toplantıya CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme, Madenli Belediye Başkanı Süleyman Kirmit ile Üçgüllük Belediye Başkanı Bedii Balta, 2. OSB’ye termik santral yapacak firmalardan Tosyalı Holding İş Geliştirme Müdürü Burak Başaray ve holdingin basın ve protokol müdürü Çetin Mutluay ile siyasi parti, demokratik kitle kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Dünyada bugün konuşulması gereken en önemli konu çevrenin korunması ve enerji ihtiyacının karşılanmasıdır. İnsanlığın, canlıların hayatını devam ettirebilmesi için sağlıklı bir çevreye ihtiyaç var. Doğanın ve çevrenin korunması kadar önemli diğer konu da enerjidir. Enerji yaşam için şarttır ama diğer taraftan çevre konusu çok önemli! Sağlıklı çevre olmazsa yaşam biter. O zaman enerji ve çevre arasında sıkışmış vaziyette kalıyoruz” dedi.

Dünyada gelişmiş ülkelerin nükleer ve kömür santralden vazgeçtiğine dikkat çeken Başkan Civelek; “Hepsi hızla yenilenebilir rüzgar, güneş ve hidroelektrik gibi enerji kaynaklarına dönmüş vaziyetteler” diye konuştu.

Toplantıya katılan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İskenderun Şubesi Üyesi gençler, Tosyalı Holdingi temsilen gelen konuşmacı Burak Başaray’ın sadece konuşma yapması ve soru sorulmasına izin vermemesini eleştirip, toplantının amacından saptığı inancıyla salonu terk etti. TGB, termik santral mücadelesini termik santrale karşı olan İSMOK, beraberindekiler ve karşı duran herkesle sürdüreceğini de kaydetti. Yatırımcı firma temsilcisinin gerçek olmayan bilgi aktardığını ve sataştığı kişilere söz hakkı verilmediğini kaydeden İskenderun TGB Başkanı Barış Özer, toplantının amacı dışına çıkıldığını belirtti.

Toplantıda, diğer konuşmacılar da, söz alarak görüşlerini dile getirdi. Çok geniş katılımlı yapılan toplantıda, konuyla ilgili film izlettirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here